24 Nisan 2024, Çarşamba

Cadde hız pistine döndü

26 Ağustos 2016, Cuma 09:31

     


Çine'de trafiğin en işlek olduğu Atatürk Caddesi’nde yaklaşık bir kilometre boyunca trafiği yavaşlatacak kasis bulunmaması hız yapmak isteyen sürücülere fırsat tanırken, cadde akşam saatlerinde adeta hız pistine döndü.

 

Çine'nin merkezinde yer alan ve yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu Atatürk Caddesi üzerindeki esnaf, caddenin 800 ile bin metre arasındaki mesafesinde herhangi hız engelleyici bir kasisin bulunmamasının, kazalara sebebiyet verdiğini söyledi. Alışveriş mekanları, gıda merkezleri ve birçok dükkanın bulunduğu cadde üzerinde hız yapan araçların sıkıntı yarattığını belirten esnaf Mehmet Özçınar, "Caddenin başladığı Gölbaşı mevkisinde sık aralıklarla iki adet kasis bulunuyor, ancak o kasisler bizim olduğumuz ilçe merkezine bir faydası yok. Son kasisin olduğu mesafeden Adnan Menderes Bulvarı'na kadar yaklaşık bin metrelik bir mesafe var. Bu mesafede kasisin olmaması araçların hız yapabilmesine olanak sağlıyor. Çoğu sürücü ise bu fırsatı da kullanmak istiyor" derken, Mehmet Ali Kocabıyık, "Kasis bulunmayan caddenin büyük bir bölümünde özellikle hız düşkünü sürücüler hız yapıyor. Kulak misafiri olduğum muhabbetlerde sürücüler bu cadde üzerinde yaptıkları hızdan övünerek söz ediyor. Ayrıca 180'lere kadar varan hıza ulaştıklarını ifade ediyor. Bu hız, merkezde bulunan bir cadde için korkunç bir hız" dedi.

 

KAZALARIN TEK NEDENİ AŞIRI HIZ

Cadde üzerinde bulunan bir diğer esnaf Cüneyt Korkut ise "Cadde trafiği akşam saatlerinde azaldığı ve hem kasis olmaması hem de yaya trafiğinin azalması, hız yapmaları için sürücülerde artı bir güven oluşturuyor. Burada birçok kez maddi hasarlı motosiklet kazaları oluyor ve bu kazaların tek nedeni ise yapılan aşırı hız. Burası işlek bir cadde, bir çok dükkan ve evler var. Akşam ya da gündüz bir kişi ya da bir çocuk bu hız tutkunları tarafından zarar görebilir ve yaşanan acının boyutu çok büyük olabilir. Biz esnaf olarak bu acıların yaşanmaması için önlem alınmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bugüne kadar cadde üzerinde hıza bağlı nedenlerden dolayı birçok kazaya tanıklık eden esnaf, yetkililerin caddede araçların hız yapmalarını önleyecek önlemler alınmasını istedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler