23 Nisan 2024, Salı

Tek odada 6 kişi yaşıyorlar

26 Ağustos 2014, Salı 21:00

     


Çine'de yaşayan Yalçın Kuzu, hasta ve yardıma muhtaç annesine bakmak için ailesiyle birlikte annesinin tek odalı evinde yaşamaya başladı.

 

Yalçın Kuzu, bakıma muhtaç annesini kendi evine götürmek istedi. Annesinden 'Bu evden başka yerde yaşamam, eşimin bana vasiyetidir' yanıtını alan Kuzu, ailesi ile birlikte annesinin evine yerleşti. Annesinin evine yerleşen Kuzu ve ailesi tek odalı evde 6 kişi yaşamaya başladı. Yalçın Kuzu, ailesi ile başka bir evde kiracı olduklarını fakat annesini kendi evlerine götürmekte ikna edemediklerini söyledi. Evciler Mahallesi'nde ikamet eden aile fertleri, aynı odada uyuyor.

 

KOCASININ VASİYETİ ÜZERİNE BAŞKA YERE GİTMİYOR

Kendi evinden başka bir eve gitmek istemediğini söyleyen 64 yaşındaki Fatma Beder, "Kocam hastalıklarımla uğraşırken, kansere yakalandı ve 15 günde vefat etti. Kocam ölmeden önce hasta yatağında bana, 'Bu evin kapılarını sakın kilitleme. Başka yerlere gitme' demişti. Onun vasiyetini yerine getirmek için, bu evden başka yerde yaşamak istemiyorum. Kocamdan kalan SSK maaşı ile geçinmeye çalışıyorum. Bu paranın büyük bir bölümü benim hastanelere ve ilaçlarıma gidiyor. Ayrıca hastalıklarımdan dolayı tuvalet ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Oğlum ve ailesi bana bakmak için burada yaşamaya başladı. Oğlumun çalıştığı yerden aldığı maaşla kıt kanat geçiniyoruz. Yetkililer, bize bir oda daha yaptırıverir ise çok iyi olacak. Yavrularım rahat edecek" dedi.

 

"ANNEMİ TEK BAŞINA BIRAKMAM"

Annesini kendi kirada oturdukları evde yaşamasına ikna etmek için çok uğraştığını söyleyen Yalçın Kuzu, "Annem, babamın kendisine söylediği son sözlerden çok etkilenmiş. Gel gidelim, burada olmaz böyle diyorum. Gelmiyor. Annem, yardıma muhtaç ve hasta bir insan. Onu bu şekilde kendi halinde bırakıp gidemiyoruz. Zorda olsa bir odalı evde 6 kişi yaşıyoruz. Ben ve eşimden çok çocuklarımın eğitiminin bundan etkilenebileceği için üzülüyorum. Eve bir oda daha yaptırtmak istiyorum. Ama paramız geçimimize zor yetiyor, imkanım yok" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler