25 Nisan 2024, Perşembe

Dinçer: Mümkün değil

26 Ağustos 2014, Salı 14:33

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Saraçlar Mahallesi halkının düğün salonu olarak kullanılan mahalle meydanına 'Gürbüz Gün Meydanı' isminin verilmesinin mümkün olamadığını söyledi.

 

Çine'nin Saraçlar Mahallesi'nde yaşayan ve vefat eden Gürbüz Gün, 'Ege Şivesi' adıyla Youtube'de yayınlanan videosu ile Ege'nin önemli sembollerinden biri haline gelerek, fenomen oldu. Gürbüz Amca, videoda muhtardan mahalleye bir düğün salonu yapılmasını istemişti. Saraçlar Mahalle Meydanı'na yapılan Çok Amaçlı Çelik Çatı ile Gürbüz Gün'ün hayali gerçek oldu. Çine Saraçlar Mahallesi halkı da, düğün salonu olarak kullanılan mahalle meydanına 'Gürbüz Gün Meydanı' isminin verilmesini istedi. Sokak aralarında yapılan düğünler, artık düğün salonu olarak kullanılan bu meydanda yapılmaya başlandı. Mahalle sakinleri, taleplerini Mahalle Muhtarı Rahmi Dağtekin'e iletti. Muhtar Dağtekin ise, ancak belediye meclisinin karar verebileceğini söyledi.

 

Halkın isteği üzerine konu hakkında açıklama yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Çok Amaçlı Çelik Çatı'lara özel bir isim vermemiz mümkün değil. Bu kapalı meydanlar, her türlü hizmete açık yerler. Maalesef, oraya özel bir isim verilemez" dedi. (OSMAN YURTTAŞ/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler