29 Mart 2024, Cuma

Mutluluk yerini üzüntüye bıraktı

26 Mayıs 2016, Perşembe 09:48

     


Çine Hamitabat Mahallesi Dağınık Küme Evlerinde ASKİ tarafından başlatılan kanalizasyon çalışması, evlerin tapusu olmadığı için tamamlanamadı. Tapusu bulunan 5 evin tapusunun da iptal edildiği ortaya çıkarken, kanalizasyon hizmeti alacağını düşünen vatandaşların huzuru kaçtı.

Çine Hamitabat Mahallesi Dağınık Küme Evlerinde ASKİ tarafından başlatılan kanalizasyon çalışması, evlerin tapusu olmadığı gerekçesiyle durduruldu. ASKİ, evlerde tapu olmadığı için evlere kanalizasyon bağlayamayacağını vatandaşlara iletti. Çoğunlukla Doğu'dan gurbetçi olarak gelen ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşların yaşadığı bölgede yaşayanlar kanalizasyon hizmeti gelecek diye sevinirken, yaşadıkları bu olay ile üzüldü.

TAPULARIN İPTAL EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Evlerinin tapusu bulunan Şah İsmail Durgun, İbrahim Uluç, Müfik Demir, Hasip Demir ve İsmail Cesur, tapularının iptal edildiğini öğrendi. Kars’tan 1976 yılında Çine’ye göç ettiklerini ve oturduğu evin kanunlara uygun bir şekilde ücretini de ödeyerek tapusunu aldığını belirten 76 yaşındaki Şah İsmail Durgun, Çine Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü’nden aldığı bilgiye göre Hazine Avukatının Aydın İl Özel İdaresi ve kendisi hakkında tapu iptal davası açıldığını, 2011 yılında sonuçlanan davaya göre aldıkları tapuların iptal edildiğini ve alanın meraya çevrildiğini öğrendi.

HAKKINI SONUNA KADAR ARAYACAK

Gelişen bu olaylardan bu güne kadar haberi olmadığını söyleyen mağdur Şah İsmail Durgun, 2013 yılında kadastro tarafından yapılan çalışma ile yeni tapularına kavuştuklarını ifade etti, yetkililere ‘bu nasıl olur’ diye sordu. Kanalizasyon çalışması yapılmasa tapularının iptal edildiğine dair hiçbir bilgilerinin olmayacağını belirten Şah İsmail Durgun, 40 senedir yaşadığı bu topraklarda diken üstünde yaşamak istemediklerini, vatandaş olarak mağdur edildiklerini söyledi. Mahkeme ve çıkan karar karşısında şok olduğunu bildiren Durgun, haklarını hiçe sayanlara "Allah'tan hiç korkmaz mısınız" diyerek tepkisini dile getirdi. Durgun, konuyu mahkemeye taşıyacağını, hakkını sonuna kadar arayacağını belirtti, yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yardım istedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler