25 Nisan 2024, Perşembe

Aydın’ı Mutaflar’ın ortancaları süsleyecek

26 Mayıs 2016, Perşembe 12:17

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in girişimleriyle Mutaflar’da başlatılan çiçekçilik, her geçen gün büyürken kadınların ürettiği çiçekler, Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üzerinden Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne satılıyor. Kısa sürede uygulamada ulaşılan başarı, mahalle halkının yüzünü güldürdü.

Aydın Büyükşehir Belediyesi önceki gün Mutaflar Mahallesi’nden 10 bin ortanca türü çiçek aldı. Çiçek sevkıyatı nedeniyle mahallede düzenlenen ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Tahsin Kocaman, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Derneği Başkanı Ramazan Madran, Mutaflar Mahalle Muhtarı Şeref Sever ile mahalle halkının katıldığı törende çiçek üretimine her türlü desteğin verileceği belirtildi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, üretici kadınlara emeklerden dolayı teşekkür etti.

Kadınların 3 aydır özverili bir şekilde çalışmasından çok mutlu olduklarını söyleyen Başkan Dinçer, “Hepinizin ellerine sağlık. Çiçekleri çok güzel yetiştirmişsiniz. Bu çiçekleri Aydın ve ilçelerine gönderiyoruz. Sizlerin yetiştirdiği çiçekler Aydın bütün ilçelerindeki park, bahçe ve refüjleri süsleyecek. Bu bir başlangıç. Artık bunu çoğaltacağız. Sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne değil. Diğer illere de çiçek göndermeliyiz. Kooperatifimize ortak olmayan diğer üreticilerimiz de bir an önce ortak olsun” dedi. Dinçer, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bugüne kadar toplam 35 bin ortanca çiçek satışı yaptıklarını da sözlerine ekledi.

 

KADINLAR MEMNUN

 

Başkan Dinçer ile sohbet eden Mutaflarlı kadınlar, bir sonraki çiçek sevkıyatına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun gelmesini istediler. Kadınlar, çiçekleri Büyükşehir Belediyesi satın aldıktan sonra pazardaki satışlarının daha iyi olduğunu belirtiler. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler