16 Nisan 2024, Salı

Yahşiler Mahallesi'ne sulama suyu hattı

26 Mayıs 2015, Salı 16:26

     


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karpuzlu Yahşiler Sulama Suyu Hattı’nın açılışını yaptı, Karpuzlu Otogarı’nın temelini attı. Başkan Çerçioğlu, Yahşiler Mahallesi Tarımsal Sulama Suyu Hattı’nın açılışını, mahalle sakinlerinden Arzu Çam ile birlikte yaptı.

Açılışa, CHP Aydın Milletvekili Adayları Metin Lütfi Baydar, Mehmet Fatih Atay ve Tayfun Talipoğlu, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP Karpuzlu İlçe Başkanı Kerim Yüksel, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Karpuzlu Yahşiler Mahallesi Yahşiler Göleti Tarımsal Sulama Tesisi açılışında konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, Aydın Valiliği’nin fakirlere dağıttığı ekmek için müfettiş gönderdiğini söyledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni yıldırmak için bunu yaptıklarını iddia eden Çerçioğlu, “Aydın Valisi istediği kadar müfettiş göndersin. Geçen gün yine müfettiş göndermiş. Fakir fukara, garip gurabaya dağıttığımız bir somun ekmek için müfettiş göndermiş. İstedikleri kadar müfettiş göndersinler bizler yine Aydınlı vatandaşımızın yanındayız” dedi.

 

Yapımı tamamlanan ve yılda 152 bin metreküp su hacmine sahip, bin 500 dönüm arazi üzerindeki 19 bin fidan sulayacak olan Yahşiler Göleti Tarımsal Sulama Tesisi, açıldı. Göletin kapasitesinin yüzde 30 artırılması için de çalışmalar yapılıyor. Kapasite artırımı sonrası 500 dönüm araziye daha sulama imkanına kavuşmuş olacak. Göletin 2 bin 300 metre ana hattının döşendiği, 4 bin 500 metre yan sulama hatlarının da bir ay içerisinde bitirileceği bildirildi. Açılışta konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şunları söyledi:

“Yahşiler Göleti Tarımsal Sulama Tesisi’nin 2 bin 300 metre sulama hattını döşemiş durumdayız. Derler ki ASKİ yeterince çalışmıyor. E yani ASKİ Yahşi’ye kadar hizmet ediyor. Yıllarca yapılmamış bu sulamayı gerçekleştirdiğimiz için hiç mütevazi olmayacağım. Mutluyum, sevinçliyim. Bizler dedik ki sosyal belediyecilik. Barajlar, göletler kanallar yaparız, binalar yaparız. Önemli olan sosyal belediyecilik. Fakir fukara garip gurabanın yanında olmak. Biz her zaman özellikle kadınlarımızın ve çocuklarımızın yanındayız. Aydın Büyükşehir Belediyesi varken hiç kimse namerde muhtaç olmayacak. Aydın Valisi istediği kadar müfettiş göndersin. Geçen gün yine müfettiş göndermiş. Fakir fukara, garip gurabaya dağıttığımız bir somun ekmek için müfettiş göndermiş. Ya olmaz ki, istedikleri kadar müfettiş göndersinler bizler yine Aydınlı vatandaşımızın yanındayız. Bunlar fakirlikten anlamazlar. Çünkü bunlar iftarlarını beş yıldızlı otellerde açarlar. Onun için fakir fukaranın yediği bir somun ekmekle uğraşıyorlar. Onlar uğraşsın varsın. Önemli olan sizlerin bizim yanımızda olanız. Beni bunlarla yıldıramazlar, biz çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

KARPUZLU OTOGARIN TEMELİ ATILDI

Yahşiler Sulama Suyu Hattının açılışından sonra katılımcılar Karpuzlu Otogarı’nın temeli attı.

Aydın Büyükşehir ile İlçe Belediyesi uyumlu çalıştığı zaman hizmetin akacağını vurgulayan Çerçioğlu, “Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Karpuzluya hizmeti akıtıyoruz. Bu arazi 7 bin 500 metrekaredir. Toplam inşaat alanı bin 140 metre kare. İki katlı 14 peronlu 270 gün sonra inşallah biz bu otogarının kullanımına açacağız” iye konuştu.

 

KARPUZLU OTOGARIN ÖZELLİKLERİ

Temeli atılan Karpuzlu Otogarı’nda, 5 adet seyahat firması ofisi, 3 adet yöresel ürünler ofisi, birer adet idari, güvenlik, belediye tanıtım ofisi, bay, bayan ve engelli tuvaleti, bay ve bayan mescidi, kafeterya ve mutfak, üst katta da restoran ve poliklinik olacak. (SEZGİN MADRAN/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler