29 Mart 2024, Cuma

Sezonun ilk güreşi Karpuzlu'da yapıldı

25 Kasım 2018, Pazar 14:39

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Karpuzlu Belediyesinin ortaklığında gerçekleştirilen Karpuzlu Belediyesi 5. Geleneksel Alinda Deve Güreşi Festivali Karpuzlu Arena’da yapıldı.

 

Etkinlik, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan tarafından Belediye önündeki Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı.

 

Daha sonra heyet, Belediye önünde harmandalı oynamasının ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte Deve Güreşi alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

 

Güreşe, Karpuzlu Kaymakamı Mahmut Fadıl Yıldız, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve davetliler katıldı.

 

“EN BÜYÜK HEDEFİMİZ YÜKSEKOKUL”

Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, yaptığı konuşmada, “Bugün yörük kültürü ve deve güreşi kültürünü yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2014 yılında göreve geldikten sonra Karpuzlu’da değişim ve gelişimi başlattık. Her şeyi modern ve yaşanabilir bir Karpuzlu için yaptık. Büyükşehir Belediyesi ile hizmette bir olduk. İlçemiz için hayal olan projeleri gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi’nden bugüne kadar 30 milyon liralık yatırım aldık, biz de 6 milyon 500 bin TL’lik yatırım yaptık. Çalışanla çalışmayan bir olur mu? Biz çalıştık yaptık, sizlerin hizmetine sunduk. İlçemiz için hedeflerimiz; güneş enerjisi santralini faaliyete geçirmek. yeni sanayi sitesini, yeni hayvan pazarını, yeni otoparkımızı Karpuzlu’ya kazandırmak. En büyük hedefimiz de yüksekokul projesini gerçekleştirilmek. Hayalleri gerçekleştirmek bizim işimiz, inşallah bunları da gerçekleştireceğiz” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler