25 Nisan 2024, Perşembe

Saraçlar Halkı'nın tek bir isteği var

25 Ağustos 2014, Pazartesi 14:33

     


Çine Saraçlar Mahalle halkı mahalle meydanına yapılan ve düğün salonu olarak kullanılan kapalı meydanın adının 'Gürbüz Gün Meydanı' olmasını istiyor.

 

Çine'nin Saraçlar Mahallesi'nde yaşayan ve vefat eden Gürbüz Gün, 'Ege Şivesi' adıyla youtube'de yayınlanan videosu ile Ege'nin önemli sembollerinden biri haline gelerek, fenomen oldu. Gürbüz Amca, videoda muhtardan mahalleye bir düğün salonu yapılmasını önemle vurgulamıştı. Tek isteği mahallesine bir düğün salonunun yapılması olan Gürbüz Amca'nın, Youtube'de 'Ege Şivesi' isimli paylaşılan videosu Ege konulu videolar arasında en çok tıklananlar arasında yer aldı. Saraçlar Mahalle meydanına yapılan Çok Amaçlı Çelik Çatı ile Gürbüz Gün amcanın hayali gerçek oldu. Sokak aralarında yapılan düğünler artık düğün salonu olarak kullanılan bu meydanda gerçekleştirilmeye başlandı.

 

YETKİLİLERE SESLENDİLER

Mahalle halkı meydana 'Gürbüz Gün' olarak bir isim verilmesini istiyor. Gürbüz Gün'ü çok sevilen, kalbinde gönlünde hiç bir kötülük bulunmayan bir insan olarak nitelendiren halk, Gürbüz Gün'ün adının bu şekilde ölümsüzleştirilmesini isteyerek, yetkilileri de bu konuda kendileri gibi duygusal davranmaya ve isteklerini yerine getirmeye davet etti.

 

GENÇLER ADINA KONUŞTU

Mahallede son olarak nişanlanan ve nişan töreni düğün salonu olarak kullanılan meydanda gerçekleştirilen Gürbüz Gün'ün ilk torunu Emir Özkaya, mahalledeki tüm gençler adına konuştu. Özkaya, "Hayatımın en anlamlı günlerinden bir tanesini yaşıyorum. Dedemi çok özlüyoruz. Onun yokluğu beni üzse de bugün onun hayalini gerçekleştiren bir kişi olarak da ayrı bir mutluluk yaşıyorum. Dedem düğün sünnet cemiyetlerinin sokak aralarında yapılmasına çok üzülürdü. Hayali cemiyetlerin güzel bir salonda yapılmasıydı. Yetkililerden Allah razı olsun, mahallemize böyle bir meydan kazandırdıkları için. Fakat ben bu meydana dedemin adının konulmasını istiyorum. Çünkü dedem ölümüne yakın tek isteğinin mahalleye gençler için güzel bir düğün salonu yapılmasını istemişti" dedi.

 

HER ŞEY BELEDİYENİN ELİNDE

Mahalle meydanına Gürbüz Gün isminin verilmesi hakkında konuşan Muhtar Rahmi Dağtekin, "Bu konularda artık muhtarların bir yetkisi kalmadı. Bu meydanı özel idare'den çıkan ödenek ile muhtarlık olarak bir sene önce biz yaptık fakat Aydın'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Çine Belediyesi himayesine girdi. Bu kararı Çine Belediye Meclisi verir. Ben ve halkım bu meydanın 'Gürbüz Gün Meydanı' olmasını istiyoruz" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler