19 Nisan 2024, Cuma

Evi yanan ailenin umudu Çerçioğlu

25 Temmuz 2016, Pazartesi 08:54

     


Çine Soğancılar Mahallesi Şeyhler Caddesi'ndeki evleri, 3 ay önce meydana gelen yangında kül olan Pektaş ailesi, kullanılamaz hale gelen ve yıkılan evlerinin yeniden yapılması konusunda kendilerine yeterli yardımda bulunmayan Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkililerine, 'Sosyal belediyecilik nerede kaldı" diye seslendi.

 

Kamil Pektaş, Çine Soğancılar Mahallesi Şeyhler Caddesi'ndeki evinde tek başına uyurken çıkan yangında kendisini camdan dışarı atarak canını kurtarmış, ev ise kullanılmaz hale gelmişti. Pektaş ailesi, evsiz yurtsuz kalırken, yardımsever komşularına ait bir evde hayatlarını sürdürmeye başladı.

Kaltun Medencilik'te işçi olarak çalışan Kamil Pektaş, ''19 yıl kira evlerinde oturduktan sonra 13 bin TL masraf ederek onardığımız ev sayesinde kendi yuvamızda yaşamaya başlamıştık. Fakat sebebi bilinmeyen bir yangın ile sevincimiz hüzne dönüştü. Yanan evimizi yeniden inşa edebilecek maddi gücümüz yok.Yakın dostlarımız ve Kaltun Madencilik haricinde bize kimse yardımcı olmuyor. Yangının ardından birçok kişi yardım sözü verdi, ancak bu sözlerin hepsi havada kaldı. Yardım konusunda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden çok umutluyduk. Maalesef bu beklentimiz de gerçeğe dönüşmedi. Çok üzüldük. Sosyal belediyecilik nerede kaldı?" diye konuştu.

 

"BİR KIVILCIM YETER"

Kaltun Madencilik sahiplerinden Yüksel Tuncer'in bu süreçte kendisine büyük yardımlarının olduğunu söyleyen Pektaş, "Çine Belediyesi'nden iki römork kum, Çine Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı'ndan da 2 bin lira yardım aldım. Evimin yapımında bunlar çok küçük katkılar, ancak bir iğne dahi olsa yardımı dokunan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Evsiz, yurtsuz kalmanın ne demek olduğunu kirada oturanlar veya evlerini kaybedenler anlayabilir. Aydın Büyükşehir Belediyesi birkaç ikinci el eşya getirdi. Bu eşya ve makineler de çok eski olduğu için kullanamadık. Bu süreçte sosyal belediyeciliğin faydalarından yararlanamadık. Her daim Aydın'da olduğu söylenen sosyal belediyecilik nerede? Düşenin dostu olmuyor, ben bunu anladım. Kimse zenginliğine güvenmesin, bir kıvılcım yeter, kimse güzelliğine güvenmesin bir sivilce yeter" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler