24 Nisan 2024, Çarşamba

“Çine’nin minaresi olmayan tek mahallesiyiz”

25 Nisan 2022, Pazartesi 14:03

     


Çine’nin Karanfiller Mahallesi Muhtarı İdris Şen, “Çine ilçesinde minaresi olmayan tek cami bizim mahalleye ait. Kendi imkanlarımızla bunu yaptıramıyoruz” dedi.

72 mahalleye sahip Çine ilçesinde tek minaresiz caminin Karanfiller Mahallesi’nde olduğunu belirten Muhtar İdris Şen, bu durumun kendilerini üzdüğünü belirtti. Bu durumun kendilerini hem utandırdığını hem de bağlı bulunan diğer sokaktaki vatandaşların ezan ve sala sesini duyamadığını söyledi.

“HAYIRSEVERLERİN KATKISINA İHTİYACIMIZ VAR”

Karanfiller Mahallesi Muhtarı olarak 2019 yılında göreve geldiğini belirten İdris Şen, bu görevi üstlenmesinin asıl sebepleri arasında mahallenin en önemli eksiği olan minareyi yaptırabilmek olduğunu dile getirdi. Yaklaşık 45 hane ve 90-95 nüfusa sahip Karanfiller Mahallesi’nin merkez ve Taşoda Sokak’tan oluştuğunu dile getiren Muhtar Şen, “Yıllardır mahalle camimizin minaresi yok. Bu önemli ve kutsal görevi yerine getirmek adına muhtar olmaya karar verdim. 3 yıldır da bunun için çalışıyorum. Ben ve mahallede yaşayan vatandaşlarımız kendi imkanlarımızla bunu yapmaya karar verdik ama maddi olanağımız yetersiz kaldı. Daha sonra da demir, çimento gibi malzeme fiyatları da iyice artınca bunu yapmak bizim için hayal oldu. Bu nedenle hayırsever vatandaşlarımız ile iş insanlarının katkısına ihtiyacımız var. Şayet bu eksiğimiz giderebilirsek hem mahalle halkım ben çok mutlu olacağız” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler