Düzenlemeler

2023-01-25 12:31:00

Çineli vatandaşlar otopark sorununa çözüm istedi

Çine’de yaşayan vatandaşlar, bütün sokakların araçlarla dolu olduğunu, kaldırımların da motosiklet sürücüleri tarafından kullanıldığını belirterek, “Yetkililerden otopark sorununa çözüm üretmesini istiyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çine’de yaşayan vatandaşlar, ‘İlçenin en önemli ve acil yatırım ihtiyacı nedir?’ sorusuna, ilçeye hiçbir yatırım yapılmadığını ve otopark sorununa da acilen çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti.

Otopark sorunu çözülmediği sürece ilçedeki hiçbir sorunun çözülemeyeceğini söyleyen Zeki Çetin, “Yapılması gereken en acil yatırım altyapı. Bunların başında da otopark geliyor. Tek yönlü yollarımız var ve bu yollarda otopark yasağı olmasına rağmen araçlar park ediyor. Ne zabıta, ne de trafik polisi ilgilenmiyor. Otopark sorunu çözülmedikçe Çine’nin sorunları çözülmez. Ayrıca, su sorunumuz var. Kuraklığa rağmen hiçbir önlem alınmıyor. Önlem alınmadığı için ileriki günlerde daha büyük sıkıntılar çekeceğiz” diye konuştu.

Hüsamettin Özçınar, “İlçemizdeki en büyük sorunlardan birisinin otopark olduğunu düşünüyorum” yanıtını verirken, İbrahim Gökmen ise, “Otopark sıkıntısı çok fazla ve bütün sokaklar araçlarla dolu. Kendimizde araçlardan geçemiyoruz, park yeri arasak da bulamıyoruz. Yetkililerden bu konuda çözüm istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇİNE’DE HİÇBİR YATIRIM YOK Kİ”

Çine’ye hiçbir şekilde yatırım yapılmadığını söyleyen Muzaffer Madran, “Çine’de hiçbir yatırım yok ki, ne yatırımı yapsınlar? Çine yol geçen hanımı gibi çalışıyor. Sokaklarda araçlardan geçilmiyor, kaldırımlarda da motosikletliler vatandaşlara çarpıyor. İnsanların kullanması gereken kaldırımları motosiklet yoluna çevirdiler. Baktığınızda bunu görürsünüz” açıklamalarında bulundu.

İlçede çok fazla konut ihtiyacı olduğunu belirten Muammer Beytor, “İlçemize ne gerekiyorsa, ne ihtiyaçsa yapılması lazım. TOKİ evleri yapılacağı söyleniyor, yapılırsa ilçemiz için çok güzel olur. Çünkü çok fazla ihtiyaç var. Herkesin isteğini aynı anda yapmak mümkün olmayabilir ama ihtiyaç sırasına göre yapılmasını isteriz” sözlerine yer verdi.

Maden sektörü dışında iş sahası olmadığını kaydeden ve buralarda çalışanların meslek hastalığına maruz kaldığını dile getiren Ahmet Girgin de, “Çine’ye işletmecilerin yatırım yapmasını ve daha fazla fabrika sahası yapılmasını isterim. Gençlerimizin hepsi madenlerde çalışıyor. Buralarda çalışanlar sağlık sorunu yaşıyor. Benim yakın bir arkadaşım maden işletmesinde çalışıyor ve şuan akciğer ve böbrek hastası. Fabrika sahalarının artmasını isteriz. Çine’den para kazananlar bunu alıp götürüyor ve ilçede bu nedenle ekonomi durgun. Başka iş sahası olmadığı için de Çine’den başka şehirlere çalışmaya gidiyorlar. Ben Çine’den kimsenin gitmesini istemem ama şuan Çine’de kimse kalmak istemiyor. Yetkililerden ve siyasilerden buna çözüm üretmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)