18 Nisan 2024, Perşembe

Akçaova mezbahası için ilk adım atıldı

24 Ağustos 2016, Çarşamba 10:18

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Avrupa standartlarına uygun olmadığı gerekçesi ile kapatılan Akçaova Mezbahası'nı belediye olarak Hazine'den aldıklarını açıkladı. Dinçer, bu önemli adım ile Ege Bölgesi hayvan üreticiliği ve et piyasasında önemli bir yere sahip olan, İstanbul'un et ihtiyacını da büyük ölçüde karşılayan Akçaovalı hayvan üreticilerinin mağduriyetlerinin önleneceğini söyledi.

Mezbahanın yeniden açılması konusunda Akçaovalılara söz verdiklerini hatırlatan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Hanım da Akçaova halkına söz verdi. Biz iki belediye Akçaova mezbahasının yeniden faaliyete geçirilmesi için ortak bir çalışma içerisindeyiz ve mezbahanın yeniden Akçaova halkına hizmet vermesini sağlamak istiyoruz" dedi.

Akçaova'nın en değerli işletmesi olan mezbahanın, Avrupa standartlarına uygun olmadığı gerekçesiyle kapatılması, geçimin hayvancılıkla sağlandığı Akçaova'da besicileri çökertmiş, halk zor durumda kalmıştı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, yerel seçimler öncesinde Akçaova halkına kapatılan mezbahanın yeniden açılmasını sağlayacaklarına dair söz vermişti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler