29 Mart 2024, Cuma

45 yıl sonra öğrencileriyle bir araya geldi

24 Ağustos 2016, Çarşamba 10:40

     


Bozdoğan’ın Körteke Mahallesi’nde 45 yıl önce ilkokul öğretmenliği yapan 70 yaşındaki Mehmet Topçu, 45 yıl sonra mahalleye dönüp öğrencileriyle buluştu. Şimdi hepsi birer dede, nine olan Mehmet Topçu’nun öğrencileri, hocalarının ellerini öptü, sevinç gözyaşları döktü.

 

Bozdoğan'da 1969-1975 yılları arasında öğretmenlik yapan ilkokul öğretmeni Mehmet Topçu, Mehmet Şener ve Giray Yörük’ün girişimleriyle, 45 yıl önce ayrıldığı mahalleye davet edildi. Topçu, öğrencileri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

45 yıl önceki ilkokul öğretmenlerini karşılarında gören ve şimdi her biri dede olan Mehmet Topçu’nun öğrencileri; Lütfullah Culha, Ali Culha, Mehmet Sevim, Özer Diremoğlu, Yılmaz Veyve, Mehmet Şenol, Giray Yörük, Mustafa Tunay, Ahmet Türüdü, Mustafa Güngör, Servet Veyve, Nevzat Demiroğlu ve Ali Rıza Uludağ, hocalarının elini öpmek için kuyruğa girdi.

Eski öğrencilerinin davetini kırmayarak 1969-1975 yılları arasında görev yaptığı mahalleye gelerek eski günlerini yad ettiğini söyleyen Mehmet Topçu, “Öğrencilerim beni görev yaptığım Körteke mahallesine davet etti. Ben de onların bu davetini kabul ettim. Burada öğrencilerimle kahvaltı yaptık. Daha sonra vefat eden öğrencilerimin mezarını ziyaret ettik. Çok duygulu anlar yaşadım. 45 yıl sonra tekrar görev yaptığım mahalleye geldiğim ve buradaki öğrencilerimle buluşup sohbet ettiğim için çok mutluyum” dedi.

Topçu, 1997 yılında emekli olduktan sonra Kırklareli Babaeski ilçesinde ikametgah ettiğini de sözlerine ekledi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler