25 Nisan 2024, Perşembe

“Aday olduğum için cezalandırılıyorum”

24 Ocak 2020, Cuma 11:24

     


2018 yılında Sınırlı Sorumlu Akçaova Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ne aday olan ve seçimi kaybeden Ayhan Akkurt, mevcut yönetimin kendisine kredi vermediğini iddia etti.

 

Mevcut yönetim Akkurt’a kredi vermemesinin nedenini ‘Kooperatif hakkında küfürlü konuştuğunu’ gerekçe gösteren bir yazı ile tebliğ etti.

 

Sınırlı Sorumlu Akçaova Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Nail Uzun, Ayhan Akkurt'un kooperatif yönetimi hakkında küfürlü konuştuğunu ve şahitleri olduğunu söyledi.

 

Mağduriyetinin giderilmesini isteyen ve konuyla ilgili bir açıklama yapan Ayhan Akkurt, “2018 yılında mevcut başkan Nail Uzun’un karşısına aday oldum ve seçimi kaybettim. Sınırlı Sorumlu Akçaova Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nden kullanmış olduğum kredim 2020 yılında bitti. Kredimi tekrar yenilemek istedim ve kooperatife müracaat ettim. Kooperatif yönetimi, ‘kooperatifin tüzel kişiliğine zarar veren küfürlü konuşmalar' yaptığımı gerekçe göstererek kredi talebimin reddine karar vermiş. Ben kooperatifim hakkında hiçbir yerde küfürlü konuşma yapmadım. Esnaflığımın gereğince ortağı olduğum kooperatiften iş yerimi ve işlerimi genişletmek için her üye gibi devletimizin sunmuş olduğu imkânlardan her Türk vatandaşı gibi faydalanıp işlerimi geliştirmek isterken kooperatif yönetiminin bu tutumunu kınıyorum. Şahsıma asılsız bahaneler uydurup kredi vermemek isteyen yönetime bunu yakıştıramadım. Yöneticilik bu olmamalıdır. AK Parti Aydın Milletvekillerimiz Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı’dan; Aydın-Muğla İlleri 3. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç’tan yardım bekliyorum ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” dedi.

 

Akkurt'un iddialarına cevap veren Başkan Nail Uzun, "Benim karşımda aday olan birçok kişiye şartları tutuyorsa kredi verdim. Bu arkadaşımız kooperatif yönetiminin hakkında bazı şahısların yanında küfürlü konuşmalar yapmış. Bununla ilgili şahitlerimiz var. Bunu duyunca konuyu üst birliğimize bildirdik. Kooperatif yönetimi olarak hiçbir ortağımıza art niyetli davranmadık" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler