20 Nisan 2024, Cumartesi

ADM, muhtarların sorunlarını dinledi

23 Aralık 2016, Cuma 09:11

     


Elektrik dağıtım şirketi ADM Bölge Müdürü Yakup Önder, 2017 yılı içerisinde Çine’ye 5 milyon 38 bin lira yatırım yapacaklarını açıkladı.

 

Elektrik Dağıtım Şirketi ADM Bölge Müdürü Yakup Önder, ADM Bölge Yatırım İşleri Yöneticisi Halil Yorgalı ve ADM Çine Şube Müdürü Fatih Ersoy, Çine Belediye Kültür Merkezi'nde mahalle muhtarları ile düzenlenen toplantıda yapılacak olan yatırımlar konusunda bilgi aktardı, sorunları dinledi.

 

ADM, 9 MAHALLEDE ÇALIŞACAK

ADM Bölge Müdürü Yakup Önder, 2017 yılında Çine’nin Evciler, Hacıpaşalar, Sarnıç, Topçam, Çatak, İbrahimkavağı, Kargı, Elderesi ve Bahçearası mahallelerinde hat yenileme çalışmaları yapacaklarını ifade ederken 2017 yılında ilçede yapılacak olan enerji nakil hattı yenileme çalışmaları ile birlikte Çine’ye toplam 5 milyon 38 bin lira yatırım yapılacağını söyledi. Müdür Önder, ayrıca ek ödenek çıkması durumunda, elektrik yetersizliği yaşayan Alabayır Mahallesi'nde de yenileme çalışması yapabileceklerini dile getirirken ek ödenek çıkmaması durumunda bu çalışmayı 2018 yılında yapacaklarının sözünü verdi.

 

MUHTARLARIN ORTAK SORUNU AYDINLATMA EKSİKLİĞİ VE KESİNTİLER

Çineli muhtarların birçoğu mahallelerinde aydınlatma lambalarının eksikliğinden bahsederken, yetersiz enerjiden kaynaklanan elektrik kesintilerinden dert yandı. Çine’de yapılacak olan yatırımlar ile bu sorunların ortadan kalkacağını belirten ADM Bölge Müdürü Yakup Önder, elektrik sorunlarını iletmek isteyenlerin 0530 100 35 14 numaralı telefon hattını arayarak kendisine iletebileceklerini söyledi.

 

BAŞKAN DİNÇER, BULVARDAKİ SORUNLARI DİLE GETİRDİ

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ADM’nin ilçeye yaptığı yatırımlardan duydukları memnuniyeti ifade ederken Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki kullanılmayan direklerin temizlenmesini ve ayrıca yer altındaki elektrik kabloları ile ilgili arızaların onarılmasını istedi.

 

ÇİFTÇİLER HASATTAN HASADA ÖDEME YAPMAK İSTİYOR

Çine Kargı Mahallesi'nden Hakan Acar, çiftçi olduğunu beyan ederek, ADM yetkililerinden tarladaki elektrik abonelerine yılda sadece bir fatura kesilmesini istedi. Her ay kesilen faturaları çiftçinin ödeyemediğini belirten Acar, “Çiftçi her ay elektrik borcunu ödemekte zorlanıyor. Biz önceden olduğu gibi hasattan hasada ödeme yapmak istiyoruz. Lütfen bu konunun üzerinde durun, biz çiftçiler için bu konu çok önemli” dedi. ADM Bölge Müdürü Yakup Önder, Hakan Acar’ın bu talebini yetkililere ileteceğini söyledi.

Toplantıya Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz ve Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan da katıldı. (ARİF ALİ UYGUÇ)







 
Son Eklenen Haberler