16 Nisan 2024, Salı

Ehliyette yaşadığı sıkıntı işinden etti

23 Kasım 2016, Çarşamba 08:40

     


Çine’de bir süredir özel bir şirkette TIR şoförlüğü yapan ve TIR ehliyeti almak için sürücü kursuna kaydolan Salih Keser, eline geçen ehliyet ile TIR kullanamayacağını öğrenince şok yaşadı. Üzücü olay nedeniyle işinden de olduğunu söyleyen Keser, hakkını yargıda arayacağını söyledi.

Çine’de bir firmada TIR şoförlüğü yapan Salih Keser, TIR ehliyeti için sürücü kursuna başvurdu. TIR ehliyeti almaya hak kazandığını iddia eden Salih Keser, “Benim gibi 15 kişi daha TIR ehliyeti başvurusunda bulundu. Ancak bana gelen ehliyette sadece B, B1,C, C1, D, D1, F ve M kategorileri içerisinde yer alan araçları kullanabileceğim belirtiliyor. Oysa TIR kullanabilmem için CE kategorisine de sahip olmam gerekiyor. Biz TIR kullanma yetkisi bulunan bir ehliyet başvuru yapmamıza rağmen bize verilen ehliyet TIR kullanmamıza izin vermiyor” dedi.

Ehliyette yaşadığı sıkıntı nedeniyle işsiz kaldığını ve mağdur olduğunu belirten Salih Keser, birçok kişinin ehliyeti çıkmadan olayın fark edilip yanlışlığı giderildiğini, TIR kullanmalarına imkan veren CE kategorisi eklendiğini ancak kendisinin ehliyeti çıkartıldığı için bu yanlıştan dönemediğini söyledi. Yaşadığı talihsiz olay nedeniyle devam ettiği sürücü kursunu suçlayan Keser, “Sürücü kursu bana kurs ücreti almayacağını ancak ehliyet çıkarmak için gereken ücreti benim karşılamam gerektiğini söyledi. Ben burada mağdur durumdayım. Ehliyet parasını tekrar niye vereyim? Hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

Sürücü kursu yetkilileri, olayın kendilerinden kaynaklı bir durum olmadığını iddia ederken son kararı mahkeme söyleyecek. (ARİF ALİ UYGUÇ)







 
Son Eklenen Haberler