29 Mart 2024, Cuma

“Doğalgazın Çine’ye getirilmesi maalesef mümkün olmayacak”

23 Kasım 2015, Pazartesi 08:33

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Doğalgazın Çine’ye getirilmesi maalesef mümkün olmayacak” dedi.

Çine Belediyesi olarak 2005 yılında ilçeye doğalgaz gelmesi için müracaatta bulunduklarını, ancak olumsuz sonuç aldıklarını bildiren Şahin, müracaat şartlarının ağır olduğunu söyledi.

Başkan Şahin, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin birçok bölgesinde olduğu gibi Çine’nin ortak sorunu kalitesiz kömürden dolayı meydana gelen hava kirliliğidir. Ve buna bağlı olarak da çevre sorunlarıdır. 2005 yılından beri Çine Belediyesi olarak doğalgazın Çine’ye getirilip, halkımızın ısınma ve ev ihtiyacında kullanılması için çaba sarf edilmiş ve resmi başvurularda bulunulmuştur. Ama her seferinde yetkili makamlarca bunun Çine için mümkün olmadığı resmi olarak bize bildirilmiştir. Geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından yapılan basın açıklamasında Çine’ye doğalgaz getirileceği ve bunun ilk şartı olarak da 335 lira bedelin aboneler tarafından şimdiden belirtilen hesaba yatırılması ve Çine’deki elektrik abonelerinin yüzde 60’nın kadarının başvuru yapması gerektiği söylenmişti. Bu olay gayri ciddi bir anket görünümünden farklı bir şey değildir. Sonuç olarak da doğalgazın bu şekilde Çine’ye gelmesi de mümkün değildir. Bu şartlarda çoğunluk sağlanması çok zordur. TOKİ tarafından Çine’ye yapılması planlanan toplu konutların engelleyicisi olarak Çine Belediyesi gösterilmişti. Daha sonraki yıllarda yapılan TOKİ girişimi de şimdiki doğalgazdaki başvuru yöntemiyle benzerlik oluşturuyordu. Ne oldu? Maalesef TOKİ Çine de olmadı. Yapamadılar. Doğalgazın Çine’ye getirilmesi de mümkün olmayacak maalesef. Bizim önerimiz, yetkili doğalgaz kurumu tarafından şartların olabilirlik seviyesine çevrilmesi ve doğalgazın Çine’ye getirilmesi mümkün olmalıdır.” (MURAT ŞENBAKLAVACI)







 
Son Eklenen Haberler