24 Nisan 2024, Çarşamba

Engel tanımayan sevgi

23 Ekim 2018, Salı 12:48

     


Çine'de yaşamını sürdüren Havva Özenbirkan, yürüme engelli hem anne hemde kardeşine büyük bir fedakarlıkla bakıyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'de yaşayan Havva Özenbirkan, yürüme engelli annesi Asuman Altın ve kardeşi Mustafa Altın'ın her şeyi oldu. Rahmetli babasının da yürümede zorluk çektiğini belirten Havva Özenbirkan, babasının yürüme engelli anne ve kardeşini kendisine emanet ettiğini söylerken, küçük yaşta 7 kez havale geçirdiğini ve Allah'ın onu ailesine bağışladığına inanıyor.

 

"KIZIM GÜZEL BİR EVLAT"

Engelli ailenin tek sağlıklı çocuğu olan Havva Özenbirkan, bugüne kadar hep destek olduğu anne ve kardeşini evlendikten sonrada yalnız bırakmadı. Yürüme engelli Asuman Altın, kızının küçük yaşta olgunlaştığını ve ev işleriyle birlikte ailenin tüm yükünü tek başına üstlendiğini söyleyerek, "Kızım ailemizin engelli olmayan tek ferdi. O bizi hiç terk etmedi. Küçük yaşta sorumluluğunun ne denli büyük olduğunun farkına vardı. Bir anne olarak hiç kızımı okul önünde kucaklamak nasip olmadı. Bir çok annelik görevimi rahatsızlığımdan dolayı yerine getiremedim. Ama kızım küçük yaşta anne misali bizim bütün sıkıntılarımızı göğüsledi. Kızım bir çok duygu ve histen eksik büyüdü ancak kızım hep bugünlerine şükür etmeyi bildi. İyi ki böyle güzel bir evlat dünyaya getirmişim" dedi.

 

SEVGİSİNİ ANLATACAK KELİME BULAMIYOR

Küçük yaşta geçirmiş olduğu rahatsızlık ve yanlış iğne sonucu yürüyemeyen Mustafa Altın ise ablasına olan sevgisini kelimeler ile ifade etmekte zorluk çekerken, "Benim her işimi ablam gördü. Elim oldu kolum oldu. Yetişemediğim işlerde Hızır oldu. Ablam kendi hayat mücadelesi yetmiyormuş gibi bizim mücadelemizi de omuzlamak zorunda kaldı. Ona olan sevgimi kelimeler ile ifade etmek çok zor" diye konuştu.

 

"BİZİ İNSAN YAPAN KALBİMİZDİR"

Merhum babası, annesi ve kardeşi engelli olan Havva Özenbirkan, "Vücutta engeli var olan ama gönüllerinde engeli olmayan güzel bir aileye sahibim. Annemin gidemediği yerde ayakları, babamın yetişemediği yerde elleri, kardeşimin her şeyi oldum. Annem tüm zorluklara rağmen kardeşim ve beni dünyaya getirmiş. Babam ile yaşam mücadelesi vererek hayata göğüs germişler. Bizi insan yapan elimiz kolumuz değil kalbimizdir. Zira kalbimiz engelli olmasın. Engel bedende değil, yürektedir. Sevgi engellerin tüm anahtarıdır. Bende küçükken tam 7 kez havale geçirdim engelli kalabilirdim ama Allah'ım beni aileme bağışladı. Ömrüm gücüm yettiğince ailemin yanında olmaya devam edeceğim" dedi.

 

"ÇOCUKLAR EĞİTİLMELİ"

Havva Özenbirkan, Türkiye'de engellilere olan farkındalığın her geçen gün daha da arttığını gözlemlediğini bunun da kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederken, tüm kamu kurum kuruluşlarında engelli rampa ve merdivenlerin olması gerektiğini ayrıca sokaklarda da engelliler için özel yollar inşa edilmesini isterken, özellikle okullarda ahlak kuralları çerçevesinde çocuklara engellilere yaklaşımları, yardım etmeleri konularının işlenmesini ve çocukların bu konuda eğitilmesi gerektiğini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler