19 Nisan 2024, Cuma

Şoförler bilgilendirildi

23 Ekim 2014, Perşembe 14:16

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, Büyükşehir Kanunu’na göre değişen mevzuatla ilgili olarak şoförler için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

Çine Belediye Düğün Salonun'da düzenlenen toplantıda şoförleri bilgilendiren Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü Osman Zeki Celayir, Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kurulduğunu ve Aydın’da toplu taşıma ile ulaşımla ilgili tüm iş ve işlemlerin UKOME tarafından yürütüleceğini söyledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından dört ayrı yönetmeliğin hazırlandığını belirten Celayir, “Bu sektörde faaliyet gösteren vatandaş, bu yönetmelikler kapsamında hizmet verecek. Bizim buradaki amacımız, gerek şoförlerin yolcularla veya diğer şoförlerle olan ilişkileri, gerekse diğer taşımacılık veya her türlü problemleri giderici çalışmalar yapmak" dedi.

 

“ÇALIŞMA RUHSATI ALINACAK”

Celayir, şoförlerin Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü'nden çalışma ruhsatı alacaklarını ifade ederek, “Şoförlerin ilk yapacakları işlem bu. Daha sonra ise kendilerine güzergah verilecek. Bu dört ayrı yönetmelik, servis araçları hizmet yönetmeliği, taksi ve taksi durakları hizmet yönetmeliği, mahalleden ilçeye ve ilçeler arası M plaka tahsisli toplu taşıma yönetmeliği ile şehiriçi özel halk otobüsleri yönetmeliği adından oluşuyor. Bunlar kapsamında ilk önce çalışma ruhsatı alınacak, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile hat tahsis sözleşmesi imzalanacak. Böylece Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesine katılmış olunacak. Bunları yapmadan hiçbir şekilde devir ve güzergah gibi işlem yapılamayacak” diye konuştu.

 

Önümüzdeki yıl toplu taşıma yapacak olan şoförlerin, Aydın Şoförler Otomobilciler ve Otobüsçüler Odası’nın düzenleyeceği kurslardan sonra şoförlük yapabileceğini belirten Celayir, şoförlerin mağdur olmamaları için yeni yönetmeliklere göre işlemlerini takip etmelerini istedi. (MURAT ŞENBAKLAVACI)







 
Son Eklenen Haberler