26 Nisan 2024, Cuma

Tren ihracatı uçuracak

23 Eylül 2018, Pazar 08:48

     


TBMM Kamu İktisadi işletmeleri (KİT) Komisyon başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekil Mustafa Savaş ve AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay'dan Çine için büyük önem taşıyan demiryolu yatırımları hakkında bilgi aldı. 

 

Aydın, demiryolu yatırımları ile ihracat rakamlarında kendi rekorunu kırmaya hazırlanıyor. Aydın - İzmir demiryolu projesi ile havalimanı arasındaki mesafe 45 dakikaya düşecek ve Söke OSB'den Ortaklar hattına bağlantı sağlanarak, limanlara direk seferler başlatılacak. Öte yandan Nazilli OSB hat yenileme projesi ile Aydın-Çine hattı güzergah belirleme çalışmaları da diğer projelerde olduğu gibi hem ihracata hem de yolcu taşımacılığına katkı sağlayacak.

 

"REKABET AVANTAJI SAĞLANACAK"

Devlet Su İşleri İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın'ın ihracatını hızlandıracak olan yatırımların en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti. Savaş, "Özellikle Aydın-İzmir demiryolu ile ilgili olarak Selçuk ve Ortaklar güzergahında yapılacak olan tünel projesi üzerinde inceleme yaptık, değerlendirmede bulunduk. Yapılacak yatırımlar ile birlikte Önümüzdeki dönemlerde Aydınımızın dış pazarlara ulaştırılması noktasında rekabet avantajı sağlayacaktır. Söke OSB'de üretilen ürünlerin pazarlanması ve İhraç edilmesi noktasında, Çine'deki madenlerin limanlara ulaştırılması noktasında çok önemli avantajlar sağlanacak. Bu projeler ticari yaşamın canlanması sağlayacak" dedi.

"AYDIN İLE HAVALİMANI ARASI 45 DAKİKAYA İNECEK"

Aydın- İzmir demiryolu projesi ile havalimanına 45 dakikada ulaşılabileceğini hatırlatan Savaş, " Aydın'ın da yapılacak olan demiryolu yatırımlarının yolcu ve yük taşımacılığına katkıları olacak. Aydın- İzmir arasındaki projemiz ile Adnan Menderes Havalimanına Aydın'dan 45 dakikada ulaşılmış olacak. Aynı şekilde ulaşım kolaylığı Çine- Aydın projesi ve diğerleri için de geçerli" diye konuştu.

"İHRACAT RAKAMI 5 MİLYAR DOLAR'A ÇIKACAK"

üretim kapasitesini ve pazarlama araçlarını genişletmeyi amaç edinerek hareket ettiklerini vurgulayan Milletvekili Savaş, "Üretimi artırmaya ve pazarlamayı hızlandıracak projelere yön verdiğimiz takdirde 2023 hedeflerimize kolayca ulaşmış olacağız. Bugün 700 milyon dolar olan ihracat rakamımız 5 milyar doları bulacak. İlimizin bütün yük taşımacılığında İzmir limanlarına erişimi bu projeler sayesinde sağlanacak. İhraç edilen mallarımız ekonomik fiyatlarla taşınmış olacak ve rekabet imkanı sağlanacak" ifadelerini kullandı.

"İÇ VE DIŞ PİYASAYA DAHA HIZLI ULAŞILACAK"

Milletvekili Bekir Kuvvet Erim de Nazilli OSB'deki hat yenileme projesinin detayları hakkında bilgi aldı. Erim, "Önümüzdeki günlerde üreteceğimiz ürünlerin limanlara daha hızlı ve uygun bir şekilde ulaşmasını sağlamış olacağız. Bu projeler sayesinde iç ve dış piyasaya ürünlerimiz daha hızlı ulaşacak" dedi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler