20 Nisan 2024, Cumartesi

Kumcuk Çayı alarm veriyor

23 Eylül 2016, Cuma 12:14

     


Çineli Ahmet Sever, ilçede yaşanan sel felaketi sırasında taşan Kumcuk Çayı'nın her yağmur ile zemininde daha çok kum biriktirdiğini, çayın temizlenmemesi halinde gelecek yıllarda yaşanacak sel felaketinin daha fazla zarar verebileceğini söyledi.

 

Geçtiğimiz günlerde yarım saat süreyle etkili olan sağanak yağmur ile birlikte taşan Kumcuk Çayı'nın, Madran Dağı eteklerinden selle sürüklenen toprakla dolduğuna dikkati çeken Çineli Ahmet Sever, yetkilileri uyardı. 2013 yılında Kumcuk Çayı'nda gerçekleştirilen ıslah çalışmalarının daha sonra devam etmediğini ve çay yatağında temizlik yapılmadığını belirten Sever, ''Çayın temizlenmemesi halinde gelecek yıllarda yaşanacak olan sel felaketleri daha çok zarara yol açacaktır. DSİ ve belediye yetkililerini çayın bakımını ve temizliğini ihmal etmemeleri konusunda uyarıyorum. Çay her yağmur ile birlikte zemini beton olmadığı için toprak biriktirmeye devam ediyor ve derinliği gün geçtikçe azalıyor. Bu sel felaketi, hepimize ders olsun. Çayda biriken toprak acilen alınarak çay, eski derinliğine indirgenmeli" dedi.

 

KÖPRÜ ALTINDAKİ BORULAR ÇAYIN ZEMİNİNE İNDİRİLMELİ

Kumcuk Çayı'nın duyarsız vatandaşların attığı çöpler ile kirletildiğinin de altını çizen Ahmet Sever, ''Kumcuk Çayı üzerinde bulunan köprü altlarından geçen telefon ve su boruları çayda set görevi görüyor ve taşkınlara davetiye çıkarıyor. Bu boruların çay zeminine indirgenmesi gerekiyor'' diye konuştu.

 

KÜÇÜK KEPÇELER İLE MÜDAHALE EDİLECEK

Kumcuk Çayı'nın temizliği hakkında bilgi veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, çayın içerisinde temizlik çalışmasının başlatılabilmesi için dar olan çaya küçük kepçelerin indirilmesi gerektiğini, bu konuda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden yardım isteyerek çayda geniş kapsamlı temizlik çalışması başlatabileceklerini ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler