23 Nisan 2024, Salı

"Ege Et Kurban Bayramı'na yetişmeli"

23 Ağustos 2016, Salı 09:26

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Ege Et'teki tadilatın Kurban Bayramına kadar bitmesini ve bayramda Çinelilere hizmet vermesini istedi. "Ege Et Kurban Bayramına yetişmeli" diyen Atıgan, Ege Et'te yapılan yatırımı canı gönülden desteklediklerini, ancak bu işin çok fazla uzamaması ve bir an önce hizmete açılması gerektiğini söyledi.

 

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Çinelileri bekleyen bir soruna değinen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine'de kurbanlık danaların açık alanlarda kesilmesinin sağlıklı olmayacağını belirtti, Ege Et'in Kurban Bayramı'na kadar hizmete açılmasını istedi. Özkan Atıgan, Avrupa standartlarına uygun olmayan Akçaova Mezbahasının kapatılması, Ege Et'in ise hizmet veremiyor olması nedeniyle vatandaşların küçükbaş hayvanlara yöneldiğini ifade etti. Atıgan, kendisinin de dana kesmek istediğini, ancak sağlıklı koşullarda kesimin şuan için mümkün olmadığı için küçükbaş hayvan kesmeyi düşündüğünü belirtti.

 

AÇIK ALANDA DANA KESİMİ SAĞLIKLI DEĞİL

Ege Et konusunda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan yardım isteyen ve yatırımın acilen hızlandırılması gerektiğini bildiren Ziraat Odası Başkanı Atıgan, "Sokakta, bahçelerde dana kesimi yapmak sağlığa uygun bir şey değil. Bir dana nereden baksanız 300 kilo gelir. Bu danayı bu sıcak havada sokaklarda kesmek çok tehlikeli. Et sıcakta kokuşur. Üst üstüne de konmaz. Akçaova mezbahası kapalı. Ege Et daha iyi hizmet verebilmek için tadilatta ancak bu tadilatın bir an önce sonlandırılması ve Kurban Bayramına yetiştirilmesi gerekiyor. Bu konuda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan talebimiz Ege Et'teki çalışmaların hızlandırılması" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler