25 Nisan 2024, Perşembe

Çine'de modern süt üretim çiftliği kuruldu

23 Ağustos 2016, Salı 13:39

     


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekli Bozdemir Süt Hayvancılığı Çiftliği için açılış töreni gerçekleştirildi. Çineli girişimci, iş adamı Kemal Bozdemir'e ait Avrupa standartlarına uygun modern süt üretim çiftliğinde 100 inekten süt üretimi yapılabilecek.

 

TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü'nün 14. çağrısında kabul edilen Bozdemir Süt Hayvancılığı Çiftliği yapımına 2015 Kasım ayı içerisinde başlandı. Çineli iş adamı Kemal Bozdemir, 1 milyon 327 bin 782 liralık ‘Bozdemir Süt Hayvancılığı Çiftliği’ projesi için TKDK’dan 405 bin 843 lira hibe çıktığını söyledi. Kabataş Ovası'nda 4 dönümlük arazi üzerine kurulan çiftlik tamamlandı. Bozdemir, çiftliğin 100 büyükbaş hayvan kapasitesi olduğunu ifade ederken, çiftlikte 6 aylıktan fazla dana bulundurulmayacağını, çiftlikte sadece süt üretimi gerçekleştirileceğini belirtti.

 

AÇILIŞ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Mevlid okunan ve davetlilere yemek ikram edilen Bozdemir Süt Hayvancılığı Çiftliği açılışı yoğun ilgi gördü. Açılış törenine Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

 

BAŞKAN ATIGAN: ÖRNEK BİR İŞLETME

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, "Avrupa standartlarında bir yatırım. Bu işletmeler zamanla çoğalmalı. Hayvancılık sektöründe işçi sorunu var. Ama burada her şey otomatik. Bu gibi işletmeler örnek niteliğindedir. Arkadaşımıza hayırlı olsun diyoruz ve Çine Ziraat Odası olarak her konuda kendisine yardımcı olmaya hazırız" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler