20 Nisan 2024, Cumartesi

Halk 4 gündür susuzluk çekiyor

23 Temmuz 2017, Pazar 12:44

     


Çine’nin Evciler Mahallesinde 4 gündür devam eden su problemi, yaklaşık bin 800 kişiyi mağdur etti.

 

2 bin 600 nüfuslu Çine’nin Evciler Mahallesinde 2009 yılından bu yana 600 abonenin su ihtiyacını karşılayan artezyen kuyusunda oluşan çökme nedeniyle 4 gündür mahallede su problemi baş gösterdi. Susuz kalan vatandaşlar birçok ihtiyacını gideremez iken, ASKİ yetkilileri susuzluğu giderebilmek için çalışma başlattı.

 

HALK SUYA KAVUŞMAK İSTİYOR

Çöken kuyunun tamamen kullanılmaz hale gelmesinin anlaşılması ile yeni bir artezyen kuyusu çalışmaları devam ederken, Çine Belediyesi vatandaşın su ihtiyacını giderebilmek için su tankerleri ile vatandaşlara su dağıtmaya koyuldu. Çeşmelerinden su akmayan evlerde temizlik işleri aksadı. Susuz damlardaki hayvanlar sağlık problemleri ile karşı karşıya kaldı. 4 gündür su problemi yaşayan vatandaşlar bir an önce yeni su kuyusunun faaliyete geçirilerek su sorununun ortadan kaldırılmasını istiyor.

 

BELEDİYE GEÇİCİ ÇÖZÜM YOLLARI İLE DESTEK VERİYOR

Mahalledeki yaşanan su problemini yakından takip ettiğini belirten Çine Belediye Başkan Yardimcisi Timuçin Karabulut, yaşanan sıkıntının bir iki gün içerisinde çözüme kavuşturulacağını ifade ederken, vatandaşların su probleminin giderilmesi için çalışma başlattıklarını, tüm şikayetleri not ederek geçici olarak çözüm yollarına başvurduklarını belirtirken, “Su problemi yaşayan vatandaşlarımız için itfaiye aracı ile bahçe ve damlardaki havuzlara su doldurduk. Bu gibi talepler doğrultusunda su problemi çözülene kadar su takviyesi yapmaya devam edeceğiz. İtfaiye aracının giremediği yerlerde de su tankerleri koyarak sorunu gidermeye çalışıyoruz” dedi. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler