20 Nisan 2024, Cumartesi

ADM delilleri karartıyor iddiası

23 Haziran 2016, Perşembe 09:42

     


Çine Dereli Mahallesi zeytinlik alanda meydana gelen yangın bir tarihi yok etti. Yaklaşık 100 kişiyi mağdur eden yangın 500 yıllık zeytin ağaçlarını küle döndürürken, milyarlarca canlının ise ölümüne sebep oldu. Vatandaşlar yangının ADM’nin ihmali sonucu meydana geldiğini iddia ederken, ADM Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin delilleri karatmak istediğini söyledi.

Dereli Mahallesi zeytinlik alanda çıkan yangın ile yaklaşık 900 bin dönümlük arazide bulunan tüm zeytin ağaçları ve yaşamsal faaliyetler yok oldu. 15 arazöz, 60 işçi ve çok sayıda vatandaş müdahalesi ile söndürülen yangın, yaklaşık 100 kişiyi mağdur etti. 25 kişinin tapulu yeri olan ve yaklaşık 100 kişinin hissesi bulunan, nesilden nesile geçen ve 0 asit zeytinyağının coğrafi ve fizyolojik açıdan üretildiği en güzel bölgelerden birisi olan ve çeşitli ağaçlar ile birlikte 150 ve 500 yaş arası zeytin ağaçlarının ortalama 5 bin ağacın küle dönmesiyle adeta bir tarih yok olurken, vatandaşlar yangının çıkış nedeninin ağaçların dalları arasından geçen ADM’ye ait elektrik tellerinin ağaçlar dallarına teması ve böylelikle meydana gelen kıvılcımların yangı çıkartmasıyla olduğunu iddia etti. Mağdur vatandaşlar konuyu yargıya taşıyarak, Çine Cumhuriyet Savcılığına dilekçe sundu. ADM’yi suçlu gösteren vatandaşlar, haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi.

“SORUMLULARIN YARGILANMASINI İSTİYORUZ”

Çine Dereli Mahallesinde 150 dönümlük zeytinlik arazisi yangın ile küle dönen Mustafa Muslu (45), Yangının çıktığı esnada ADM yetkilileri yangına müdahale edeceğiz diyerek vatandaşın yardımı ile yangının bulunduğu yere geliyor. Yangın ilerledikten sonra Yangının başladığı noktada bulunan meşe ağacının gövdesinin orta yerinden kesiyor. Meşe ağacını gövdesinin ortasından kesmek suç teşkil eder, sadece dallarını budayabilirsin. Ayrıca yine Elektrik dağıtım şirket çalışanları yangının söndürülmesinin ardından bir gün sonra küle dönen zeytinlik alana gelerek elektrik tellerine temas eden ağaçların dallarını budamak yerine gövdelerinden kesti. Elektrik tellerine temas eden 8 ağaç vardı 7 tanesini kesti son kalanı kesilmeden biz yetişerek müdahale ettik. Biz burada zarar tespit çalışması yapılmasını istiyoruz. ADM delileri karatmaya çalışıyor ama biz burada nöbetçiyiz. ADM’nin ihmalsizliği yüzünden her şey yok oldu. Sorumluların yargılanmasını istiyoruz” dedi.

MUHTAR CİVELEK: İZİN VERMEDİM

Çine Dereli Mahalle Muhtarı Mustafa Civelek, ADM yetkililerinin vatandaşlara ağaçları kesmek için ‘muhtardan izin aldık’ dediklerini fakat kendisinin böyle bir izin vermediğini belirtirken, küle dönen zeytinlik alanda kendisinin de zeytin ağaçları olduğunu ve tüm mağdurların zararlarının karşılanmasını istediklerini ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler