25 Nisan 2024, Perşembe

Kendi bayramlarında doyasıya eğlendiler

23 Nisan 2015, Perşembe 14:03

     


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çine Atatürk İlkokulu’nda büyük coşkuyla kutlandı. Program, Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcısı Hülya Meyda’nın açılış konuşmasıyla başladı.

 

23 Nisan 1920 gününün, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adım olduğunu söyleyen Meyda, “Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihte başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır” dedi.

 

Meyda, “Türk milleti, dün olduğu gibi, bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecektir. Millet olarka amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir” diye konuştu.

 

Daha sonra program öğrencilerin hazırladıkları dans, ritm ve folklor gösterileri ve koronun söylediği şarkılarla devam etti. Okul ve ilçe çapında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Öğrenciler ve veliler tarafından ilgiyle izlenen programın sonunda, öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler