29 Mart 2024, Cuma

Gürlen Barajı hayata geçiyor

23 Mart 2017, Perşembe 17:33

     


Temel atma ve tesis açılışları için Aydın’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, üç tesisin temelini atmak için Çine’ye geldi. Bakan Eroğlu, yılan hikayesine dönen Gürlen Barajı’nın yapılması için Devlet Su İşleri Müdürlüğü'ne talimat verdi.

 

Gürlen Barajı projesinin bir an önce hazırlanıp bitirilmesi için DSİ yetkilerine talimat veren Bakan Eroğlu’nun bu açıklaması, Çine ilçe merkezi ile 29 mahallenin içme suyu sorununu ortadan kaldıracağı, çiftçilere de sulama suyu sağlanacağı için büyük sevinç yarattı.

Bakan Veysel Eroğlu, Koçarlı'daki programın ardından Çine’ye geldi. Önce Çine Fatma Öz Anaokulu’nu ziyaret eden Bakan Eroğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Anaokulu öğrencileri tarafında karşılandı. Küçük öğrencileri seven Eroğlu, daha sonra okul bahçesine fidan dikip can suyu verdi. Eroğlu, daha sonra geldiği Çine Taksi Durağı Meydanı'nda halka hitap etti. Bakan Eroğlu, DSİ’nin bugüne kadar Çine ve Aydın’a yaptığı ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

 

“KIRSAL KALKINMANIN LOKOMOTİFİ OLACAĞIZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, ''Orman teşkilatı olarak devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişi yaşıyoruz. Düsturumuz, insanı yaşat ki devlet yaşasın. Orman teşkilatı olarak kırsal kalkınmanın lokomotifi olacağız inşallah. Küçük değil, büyük müjdelerle geldik. Bugün burada ormanlara diktiğimiz fıstık çamı, zeytin ve kestane gibi ağaçların kur'asını çekerek gelirini 49 yıllığına sizlere vereceğiz. Karanfiller Mahallesi'nde kişi başına 450 adet fıstık çamı dağıtacağız. Zeytin delicelerini aşılayıp sizlere dağıtacağız. Bal ormanı kuracağız. İçine koyacağınız arı ve kovanı biz alıp bir de yüzde 20’si oranında hibe vereceğiz. Sizlere faizsiz süt koyuculuğu ve süt sığırcılığı desteği verip vadesini uzun tutacağız. Kendi tapulu arazinize gelir getirecek fidan dikerseniz maliyetinin yüzde 65’i bizden olacak” dedi.

 

“MUHALEFETİN KONFORU BİTECEĞİ İÇİN 'HAYIR' DİYOR”

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Aydın’ın bakan ağabeyleri var, geliyorlar, ziyaret ediyorlar ve destek veriyorlar. Ama Veysel Eroğlu, Aydın’ın has abisidir has. Topraklarımız suyla buluşturan ‘Eloğlu bakar, Eroğlu yapar’. Bu hizmetler istikrarla oluyor. 2002 yılında devletin topladığı 100 liranın 85 lirası faize giderken, şimdi 10 lirası faize gidiyor. İşte aradaki bu fark gölet, baraj ve hastane olarak milletin hizmetine sunuyor. 14 yıldan bu yana milletimizin önüne 11 sandık kuruldu. Milletimiz bizi yanıltmadı. Her seferinde destek verdi. 16 Nisan’da yine milletimizin önüne sandık koyuyoruz. İstikrarın devamı ve istikbal için. Biz milletin her zaman hizmetkârı olduk. Biz gücümüzü milletten ve Allah’tan alıyoruz. 16 Nisan’da millet iradesi üzerindeki engeller kalkacak. Dertler bitecek. İstikrar ve huzur devam edecek. O muhalefet neden hayır diyor biliyor musunuz? Çünkü muhalefetin konforu bitecek. Muhalefet yüzde 24-26 hayatını devam ediyor. İktidara gelebilmek için millet için dertlenecek. Millet için proje geliştirip kafa yoracak. Milleti kucaklamak zorunda kalacak. Bu muhalefete zor geldiği için hayır diyecek” diye konuştu.

 

“BU YATIRIMLARLA ÇİNELİLERİN GELİRİ ARTACAK”

Açılış ve temel atma töreninde konuşan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Şimdi bu hizmetlerin temelini atıyoruz, inşallah açılışlarını da hep beraber yaparız” dedi.

 

Koçak, konuşmasını şu ifadelere yer verdi; “Bugün temelini atacağımız yatırımların değeri yaklaşık 40 milyon lira. Ancak bu yatırımların vatandaşa katkısı devam edecek. Çineli vatandaşlarımızın gelirleri artacak, bununla birlikte refah seviyeleri yükselecek. Biz, baharın gelişini toprağın suyla buluşması olarak değerlendiririz. Bu yatırımlarla toprak suyla sürekli buluşur halde olacak. Topraklarımız daha verimli hele gelecek. İlimizin yüzde 40’ı ormanlardan oluşuyor. İlimizde yaşayan bütün vatandaşlarımızın gelirleri, bu yatırımlarla artacak. Bugün temelini atacağımız yatırımların, hem Çine’nin geleceği hem ilimizin hem de ülkemizin geleceği için iyi sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Başta Cumhurbaşkanımız, başbakanımız olmak üzere emeği geçen herkese ve bugüne kadar ilimize yaptığınız yatırımlar, gerçekleştirdiğiniz hizmetler ve bundan sonra da gerçekleştireceğiniz hizmetler için bakanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

“GÜRLEN BARAJI YAPILACAK”

Kendini Aydın’ın 4’ncü milletvekili olarak tanıtan Orman ve Su İşleri Bakan Profesör Doktor Veysel Eroğlu, “Çine Barajı'ndan sonra Gökbel Barajı da en kısa sürede bitecek. Şimdi size buradan bir müjde veriyorum. Çine Gürlen Barajı'nı da yapacağız. Yapılması için talimatı verdim. Çine’ye üç tane baraj kazandırıyoruz. Göletler de yapıyoruz. İbrahimkavağı göleti yapıldı. Kavşit Göleti’nin projelerin yapılması için talimat verdim. Ayrıca Dereli, Soğukoluk Göleti'ni de yapacağız. Çine’ye toplam 3 baraj 4 gölet kazandıracağız. Sulanmadık yer bırakmayacağız. Bunun yanı sıra Ovacık ve Tatarmemişler Mahallesi'ne hayvan içme suyu göleti yapacağız” dedi.

 

“AYDIN’IN ESKİ BAKANLARI VE MİLLETVEKİLLERİ SÖZ VERİR AMA YAPAMAZDI”

Konuşmasında istikrarı değinen ve Çine’yi çok sevdiğini söyleyen Bakan Eroğlu, “Çine Adnan Menderes Siltasyonda Koruma, yani 3 bin 800 dekar taşkınlardan koruyacak çalışmayı, Çine Sulama Drenaj kanalları ve Karpuzlu Hatip Kışla Barajı ve Sulaması temelini atıyoruz. Bugün Aydın’a ve Çine’ye bereket yağıyor. Aydın’da 16 tesisin temelini atıyoruz. Bunların toplam maliyeti 196 milyon liradır. Çine'mize ve Aydın'ımıza bereket getirir inşallah. Ben de Aydın’ın 4’ncü vekiliniz olarak, Aydın unutulmuş durumdaydı. Aydın’ın eski bakanları ve milletvekilleri söz verir ama yapamazdı. Çünkü yapacak güçleri yoktu. Biz ne söz verdiysek yaptık. Yine heybemiz dolu geldik. 26 proje hayata geçireceğiz. Geçen yıl 115 müjde vermiştim. 115 müjdenin 82'si yapıldı. 32 proje hala devam ediyor. Bu yıl içinde bitecek. Ne isterseniz ‘evet’ diyoruz. Bizde ‘hayır’ kelimesi çıkmaz. 16 Nisan’da önünüze bir sandık geliyor. Milletimizin istiklal ve istikbali için kararınız 'evet' olsun” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, konuşmasını ardından orman köylülerinin kura çekimini yaptı ve sertifika dağıttı.

 

Bakan Eroğlu’na, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurahman Öz ve Mustafa Savaş, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Çine Kaymakamı Özkan Demir ve partiler eşlik etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler