28 Mart 2024, Perşembe

ADM Elektrik Dağıtım kışa hazır

22 Aralık 2016, Perşembe 10:48

     


Aydın, Denizli ve Muğla’da yaklaşık 33 bin kilometrekare alanda 1,8 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren ADM Elektrik Dağıtım, tüketici memnuniyetini en üst seviyede tutmak ve tedarik sürekliliğini sağlamak amacıyla soğuk havalarda enerji sisteminde artan yük ve olası arızalara karşı önlemini aldı.

ADM Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Bülent Yüksel, hizmet verilen üç ilde, kış aylarında yoğun olarak ısınma tercihlerinde elektrikli sistemler kullanıldığına dikkat çekti ve elektrik tüketim artışıyla beraber şebekede artan yük ve olası arızalara karşı tedbirlerin alındığını açıkladı. Yüksel, “Kimi zaman Denizli’de yoğun kar yağışları görülürken, Aydın ve Muğla’da yoğun yağış ve neticesinde sel vakaları yaşanabiliyor. Çalışma arkadaşlarımız her koşulda hava şartlarını umursamadan tüketicilerimize kaliteli ve kesintisiz hizmet vermek için büyük bir özveriyle çalışıyorlar. İhtiyaç halinde saha ekiplerimizi yeniden organize ederek, yoğun bölgelerimize diğer hizmet verdiğimiz illerden destek ekipleri oluşturuyoruz. Kış bastırmadan tüketicilerimiz için kaynaklarımızı en şekilde kullanmak amacıyla özellikle saha ekiplerimiz ve araçlarımızla ilgili planlamalarımızı yeniledik” dedi.

SAHA EKİBİNE ÖZEL EĞİTİM

Kış ayları öncesinde bakım, onarım ve yatırım çalışmalarının önemine dikkat çeken Yüksel, “Teknik hazırlıkların yanı sıra havaların soğumasıyla birlikte saha ekibi için planlanan teknik eğitimler de ayrı bir hassasiyet taşıyor. Eğitime katılan ADM çalışanları İletişim, Arıza Müdahale Yöntemleri, İş Sağlığı ve Güvenliği, Trafo ve Korumaları, Kablo Başlığı ve Ek Yapımı, SCADA ve OSOS, Enerji Nakil Hattında Yüksekte Çalışma konularında teknik eğitim alıyorlar” diye konuştu.

ÖNLEYİCİ BAKIM FAALİYETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Enerji nakil hatlarında gerçekleştirilen planlı bakım çalışmalarının olası arızlara karşı kapsamlı bir önleyici faaliyet olduğunu belirten Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: “Göreve geldiğimiz günden bu yana her yıl artan bir bütçe ve kapasite ile tüketicilerimize hizmet sağladığımız elektrik şebekemizde bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyoruz. Gerçekleştirilen planlı kesintiler, bakım ve yoğun olarak yatırım projelerimiz için yapılıyor. Gelecek 5 yıl için bölgede yaklaşık 1 milyar TL yatırım yapmayı hedefliyoruz. Yatırımlar içinde büyük oranda yeni yeraltı elektrik şebekeleri ve trafo merkezleri, yenileme çalışmaları ve teknolojik yatırımlar yer alıyor. Yatırımlarımızla tüketicilerimize sunduğumuz hizmetin ve enerjinin kalitesi sürekli artıyor.”

UZUN ÖMÜRLÜ ELEKTRİK DAĞITIM ŞEBEKESİ

Uzun ömürlü elektrik dağıtım şebekesine sahip olduklarını belirten Yüksel, “Mevcut elektrik dağıtım şebekemiz, uzaktan izleme ve kontrol sistemleri ile analiz ediliyor. Ayrıca tüketici talepleri, oluşacak yeni yerleşim bölgeleri, kurum ve kuruluşların uzun vadede planları ve diğer etkenler bir araya getirilerek, bu veriler master plan yazılımları yardımıyla modelleniyor ve en doğru sonucu verecek şekilde yatırım planları hazırlanıyor. Yapılan tüm dağıtım şebekesi tasarımları ve planlamaları, sadece bugünü değil 20 - 30 yıl sonrasını karşılayabilecek düzeyde şekillendiriliyor. Bu planlamalarla şirketimizin hedefi, ülkemiz kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak tüketicilerimize elektrik enerjisinin sağlanmasıdır.”

MUHTARLAR VE TÜKETİCİLER İLE 7/24 İLETİŞİM

Şirket faaliyetlerini sürdürürken iletişim çalışmalarına önem verdiklerini vurgulayan Yüksel, “Muhtarlarımız ve tüketicilerimiz ile güçlü bir iletişim ağımız var. Hizmet bölgemizde yer alan muhtarlarımızın ihbarlarını öncelikli olarak değerlendiriyor, ihtiyaç ve taleplerde gerekli müdahalenin en kısa sürede gerçekleştirilmesini sağlıyoruz” dedi.

SOSYAL MEDYA VE MOBİL UYGULAMA HİZMETTE

Tüketiciler için farklı ihtiyaç ve talep kanallarını oluşturduklarını belirten Yüksel, “Yenilenen çağrı merkezimiz ile mevcut kapasitemizi 4 katına taşıdık. Ayrıca şirketimizin kurumsal sosyal medya hesaplarından, akıllı telefonlar ve tabletler için hayata geçirdiğimiz ADM mobil uygulaması üzerinden ulaşan ihtiyaç ve talepler de çağrı merkezimiz tarafından takip edilerek, gerekli yönlendirmeler en hızlı şekilde sağlanıyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler