28 Mart 2024, Perşembe

Özlenen kardeşlik sahnede hayat buldu

22 Nisan 2015, Çarşamba 09:26

     


Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile gerçekleştirdiği etkinlikte, ‘Özlenen Kardeşlik’ adlı tiyatro oyunu izleyicilerden büyük beğeni topladı.

 

Çine Kültür Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Hz. Muhammed şiirler ile anılırken, öğrenciler tarafından sahnelenen ‘Özlenen Kardeşlik’ adlı tiyatro oyunu izleyicileri büyüledi. Etkinliği, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ, Çine Müftüsü Feyyaz İdin, Çine Askerlik Şube Başkanı Cumali Nacak, Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, çok sayıda okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve velileri izledi.

 

ÖZLENEN KARDEŞLİK HİKÂYESİ

Büyük beğeni toplayan ‘Özlenen Kardeşlik’ adlı tiyatro oyununun hikayesi, özetle şöyleydi:

‘’Biri evli, diğeri bekâr iki kardeş,hasat zamanı geldiğinde mahsullerini hasat ederler. Öşürlerini ayırmayı unutmayan iki kardeş, ortak tarladan elde ettikleri ürünü ikiye bölerek paylaşır. Daha sonra bekâr olan küçük kardeş, abisinin evli ve 2 çocuk sahibi olduğunu hatırlar ve kendisi bekar olduğu için abisinin kendisinden daha fazla ürüne ihtiyacı olduğuna karar vererek, abisinden gizlice kendi ürününün bir kısmını abisininkine aktarır. Kardeşlerden evli ve büyük olanı ise evinde hanımı ile otururken kardeşinin daha evli olmadığını ve evlenmesi için paraya ihtiyacı olduğunu hatırlar ve o da kardeşi gibi gizli saklı kendi mahsulünden alarak kardeşinin mahsulüne katar. İki kardeş bir süre sonra bakarlar ki mahsulleri sürekli çoğalıyor. Hayretler içerisinde kalan kardeşlere ise bu işin sırrını yoldan geçen bir hoca anlatır. Gizlice birbirlerine yaptıkları bu iyiliği ortaya döken iki kardeş çok mutlu olur ve birbirlerine sarılır. Hoca ise kardeşlere ise şöyle seslenir, “Eğer siz malınızı birbirinizden sakınsaydınız, şeytan sizden çalar idi, siz birbirinizi düşündüğünüz için Allah size bol rızık verdi.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler