23 Nisan 2024, Salı

Av sezonu bereketli geçiyor

21 Kasım 2015, Cumartesi 09:21

     


Yaklaşık bir ay önce av sezonunun açılmasıyla, avlanma özlemine son veren Çineli avcılar bereketli bir av sezonu geçiriyor. Keklik ve tavşan avına giden avcıların çoğu eli boş dönmediklerini söylüyor.

 

Keklik, tavşan ve domuz av sezonunun 17 Ekim 2015 Cumartesi günü açılmasıyla birlikte av yasağının kalkmasını dört gözle bekleyen avcılar, yetkili mercilerden almış oldukları izin ile avlanmak için dağlara çıkıyor. Çineli avcı Osman Kılcı (32), geçtiğimiz av sezonu ile bu sezonun başlangıcı karşılaştırıldığında, bu yıl ki av sezonunun daha verimli başladığını belirtirken sezonun bereketli bir şekilde devam edeceğini düşündüğünü ifade etti.

 

Yetiştirdikleri av köpekleri ve ekip arkadaşları ile birlikte Madran ve Gökbel Dağlarında hem spor, hem de yiyeceği eti karşılamak amacıyla avlandıklarını söyleyen Hasan Ali Akgündüz (33), iyi geçirdikleri av günlerinin ardından avladıkları keklik ve tavşanlar ile fotoğraf çekilerek keyifli anılarını ölümsüzleştirdiklerini söylüyor. Ayrıca, avlanabilmek için gerekli bütün izin ve belgeleri temin ederek avlandıklarını ve haddinden fazla avlak vurmadıklarını önemle ifade eden Akgündüz, avcılığın çok dikkat isteyen bir spor olduğunu bu yüzden çok dikkatli avlandıklarını söyledi.

 

KAÇAK AVCILAR İLE MÜCADELE YILI

Çine Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Salim Eryalçın, bu sezonun kaçak avcılar ile mücadele yılı olduğunu belirtirken, av sezonunun çok sıkı denetimler ve takiplerle geçeceğini, kaçak av yaptığı tespit eden kişileri büyük cezaların beklediğini ifade ederken, avcıları uyarıyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler