24 Nisan 2024, Çarşamba

Sibelco’dan işçilerine acil durum tatbikatı

21 Eylül 2018, Cuma 13:35

     


Çine’de faaliyet gösteren ve İş güvenliği konusunda çok hassas olan Sibelco Turkey Madenci San. Tic. A.Ş., her yıl geleneksel olarak kutladığı güvenlik günü etkinliklerini bu yıl da gerçekleştirdi.

 

Firma, işçilerine yüksekte çalışma simülasyonu, deprem simülasyonu ve acil durum tatbikatı yaptı. Etkinliğe, Sibelco Genel Müdürü Kazım Demir, mühendisler ve personel katıldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Sibelco Turkey Madenci San. Tic. A.Ş.’nin İş Güvenliği Müdürü Muammer Ceren, “Güvenlik günü etkinliklerimizin amacı, çalışanlarımızın ve taşeron çalışanlarımızın güvenlik farkındalığını arttırmaktır. Çalışanlarımızın etkinlik gününde edinmiş oldukları deneyimleri çalışma sahasında uygulandığı görmek en büyük dileğimizdir. Bu yıl, yüksekte çalışma simülasyonu, deprem simülasyonu ve acil durum tatbikatı gerçekleştirdik. Yüksekte çalışma ve deprem simülasyonları, simülasyon içindeki katılımcıya bir drama yaşatarak, riskleri deneyime çeviriyor. Sanal güvenlik, çalışanların zarar görmeden, çalışma ortamlarındaki olası tehlikelerin sonuçlarını deneyimlemelerine, hissetmelerine ve öğrendikleri bilgileri daha fazla hatırlayarak uygulamalarına fırsat sunan vermektedir. Çalışan, bu alanda iş güvenliği eğitiminden edinmiş olduğu bilgileri kullanarak senaryo içerisinde çeşitli seçimler yapmaya yönlendirilir ve seçimlerinin sonuçlarını aynı gerçek hayatta olduğu gibi yaşar. Acil durum tatbikatı senaryosu, çalışma sahasında düşerek yaralanan çalışana müdahale aşamalarını görmek, kendimizi değerlendirmek ve acil toplanma yerinde toplanarak senaryoda yaşanan aksaklıkları ve iyi uygulamaları, etkinliği katılanlara aktarmak şeklinde gerçekleşmiş oldu. İş güvenliği uygulamalarında en büyük desteğin üst yönetimin pozitif yaklaşımı olduğu unutulmamalıdır. Bu konuda desteğini esirgemeyen Genel Müdürümüz Kazım Demir’e teşekkür ederiz” dedi.

Firmada çalışanların yüksekte çalışma simülasyonu, deprem simülasyonu ve acil durum tatbikatından sonra şirket bahçesinde mangal partisi verildi. (OSMAN YURTTAŞ )







 
Son Eklenen Haberler