19 Nisan 2024, Cuma

Koçak: Çine’nin göç vermesini önleyeceğiz

21 Eylül 2016, Çarşamba 09:13

     


Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Çine’ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Çine Hamitabat Mahallesi Mehmet Yavaş Caddesi'nde makam aracındaN inen Vali Ömer Faruk Koçak, güzergahI boyunca esnafı ziyaret ederek sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi.

 

Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali koçak, daha sonra Çine İlçe Kaymakamlığı'na uğradı. Koçak, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, İlçe Emniyet Müdürü Ali Ridyan ile bir toplantı yaptı.

 

"ESNAF ÇOK KANAATKAR"

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Aydın Vali Ömer Faruk Koçak, “Her yerde olduğu gibi burada da esnafımızın ve vatandaşımızın nabzını iyi tutuyorum. Buranın problemlerini en iyi esnaftan öğreniriz. Çine, verdiği göçten dolayı sıkıntı yaşıyor. Esnafın da ufak tefek problemleri var. Onları çözeceğiz. Ama en önemlisi esnafımız çok kanaatkar. Toplumu en iyi temsil eden kesim, bir takım problemleri olsa bile şikâyet etmiyor. Şükretmesini biliyor. Çine ile oluşan ilk intibam bu oldu. Biz de o iyi insanlara en iyi hizmet vermek için problemlerini tespit ediyoruz” dedi.

 

"GÖÇ VERMESİNİ ÖNLEMELİYİZ"

Çine’nin göç verme nedenlerini iyice araştıracaklarını söyleyen Vali Koçak, “Çine niye göç veriyor? Sebeplerine, köklerine inip onları ortadan kaldırdığımızda belki göç vermesini önleyeceğiz. Önemli olan bir problemin doğru teşhis edilmesidir. Eğer doğru teşhis edersek çözümünü de doğru yapabiliriz. Düğmenin nerede olduğunu bilirsek doğru yere ilikleriz. Yanlış teşhis koyarsak düğmeyi yanlış yere ilikleriz. Onun için esnafımızla vatandaşla konuşuyoruz. Yönetici arkadaşlarımızla bunu istişare ediyoruz” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler