18 Nisan 2024, Perşembe

Yol mu köstebek yuvası mı?

21 Mayıs 2016, Cumartesi 09:41

     


Çine’nin Saraçlar, Gökyaka, Çöğürlük, Hacıkabasakallar, Bahçearası, Taşoluk, Bedirler mahallelerine ulaşımı sağlayan yolun bozuk asfalt yol, vatandaşların ulaşımını zorlaştırmasının yanı sıra araçların bozulmasına yol açıyor ve trafik kazalarına davetiye çıkartıyor. Vatandaşlar ,16 yıllık bu problemin artık sona ermesini istiyor.

 

Çine’nin Saraçlar, Gökyaka, Çöğürlük, Hacıkabasakallar, Bahçearası, Taşoluk, Bedirler mahallelerine ulaşımı sağlayan asfalt yolun 9 kilometrelik bölümünde, maden kamyonları ve yoğun araç trafiği nedeniyle bozulmalar meydana geldi. Bozulan yerleri 16 yıldır yama ile onarılmaya çalışılan yol her geçen gün daha fazla bozuldu. Köstebek yuvasına dönen ve her yeri yamalarla dolan yolu kullanan mahalleli artık bu dertlerine çare bulunmasını istedi. Yolun yeniden yapılmasını isteyen vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkililerine seslenerek yardım istedi.

 

“ARABALAR SÜREKLİ BOZULUYOR”

Gökyaka Mahallesi’nde yaşayan minibüs şoförü İsmail Ünal (49), “Bu yol yama ile olacak iş değil. Kaplama istiyor. Maden taşıyan kamyonlar yolu bozuyor. Doldurma ya da yama ile yapılan çalışmanın süresi iki ay, daha sonra yeniden yolda bozulmalar meydana geliyor. Yağan yağmur yapılan yamaların çözülmesine sebep oluyor. Arabaya geçen gün bir sürü masraf ettim. Arabalar sürekli bozuluyor, her yerinden sesler geliyor. Geçen gün aldığım yepyeni lastiklerim bu yoldaki çukurlardan dolayı kesildi. Kaçacak, kurtulacak yerimiz yok. Yolun her yeri çukur. Yetkililerden yardım istiyoruz” dedi.

 

“ÖZLEM HANIM NEREDEN BİLECEK”

Ünal, ayrıca mahalle muhtarlarının birlik olup, yolun yapılması için Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gereken müracaatı yapmaları ve yapılması için çaba sarf etmeleri gerektiğini belirtirken, muhtarların bu konuda bir çalışma içerisinde olmadığını düşündüğünü söyledi. “Muhtarlar şimdiye kadar yolun yapımı için belediyenin kapısını aşındırsalar idi bu yol yapılırdı” diyen Ünal, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Hanım, bu yolun bu şekilde bozuk olduğunu nereden bilebilecek ki. Muhtarlar bu sorunları belediyeye iletmeli ki bu sorunlar çözülsün. Şimdi belediye başkanı benim haberim yok dese, biz ne diyebiliriz ki” ifadelerini kullandı.

 

MUHTARLAR BŞB’YE BAŞVURDUKLARINI SÖYLEDİ

Öte yandan, Gökyaka Mahallesi Muhtarı Süleyman Tezcan, mahalle muhtarları olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yoldaki sıkıntıları sözlü ve dilekçe yolları ile aktardıklarını, 7 mahallenin ortak derdi olan bu sıkıntının bir an önce giderilmesini istediklerini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler