20 Nisan 2024, Cumartesi

Kazada yaşamını yitiren Bircan’ın ismi okulunda yaşayacak

21 Nisan 2022, Perşembe 15:02

     


Çine’nin Bahçearası Mahallesi’nde meydana gelen traktör kazasında yaşamını yitiren 13 yaşındaki Bircan Çulha’nın ismi, eğitim gördüğü Efeler Hacı Celal Oto Ortaokulu’nda yaşatılacak.

 

Hacı Celal Oto Ortaokulu 8/C Sınıfı öğrencisi Bircan Çulha, geçtiğimiz Cuma günü dedesi Ahmet Öztekin ile birlikte kaza yaptı. Devrilen traktörün altına kalan ve olay yerinde yaşamını yitiren Bircan Çulha’nın ölüm haberi hem ailesini hem de eğitim gördüğü okuldaki arkadaşları ile öğretmenlerini üzüntüye boğdu.

 

“VEFATINA ÇOK ÜZÜLDÜK”

Talihsiz kazada yaşamını yitiren Bircan’ın sınıf arkadaşı Mehmet Dindoruk, “Bircan benim en yakın arkadaşlarımdan biriydi. Kimseye bir zararı yoktu. O çok iyi, merhametli, herkese yardım eden, sınıfta derslerini çalışan, dereceli, çok iyi bir arkadaşımdı. Vefatına çok üzüldük. Mekânı cennet olsun” diye konuştu.

“OKULDA ÖRNEK GÖSTERİLECEK NADİR ÖĞRENCİLERİMİZDEN BİRİSİYDİ”

Eğitim gördüğü Hacı Celal Oto Ortaokulu’nda davranışları, saygınlığı ve başarıları ile örnek bir öğrenci olduğu ifade edilen Bircan Çulha’dan gelen üzücü haber ile arkadaşları ve öğretmenleri adete şok olduklarını belirtti. Okul Müdürü Kubilay Akgül, okulda yapımı devam eden kütüphane ile konferans salonuna, Bircan Çulha’nın ismini vereceklerini belirtti. Yaklaşık 10 gün içerisinde tamamlanacak olan kütüphane ve konferans salonunun açılışı Bircan’ın ailesi ve sevenleri ile gerçekleştireceklerini belirten Okul Müdürü Akgül, “Bu öğrencimizin vefatı bizi çok üzdü. 8/C sınıfına giden Bircan Çulha sevdiğimiz bir öğrencimizdi. Hem davranış hem de akademik başarı olarak okulda örnek gösterilecek nadir öğrencilerimizden birisiydi. Vefatı hepimizi derinden üzdü. Öğretmen arkadaşların ve öğrencilerin talepleri doğrultusunda, yapmış olduğumuz bu konferans salonu ve kütüphanemizin ismi konusunda bir anlaşmazlığımız vardı. Bu olaydan sonra öğrencimizin ismini vermeyi düşündük. Bu durum aileyi de, biz öğretmenleri de mutlu etti. Umarım hayırlara vesile olur. Hem kütüphanemize hem de konferans salonumuza Bircan Çulha ismini vereceğiz. Umarım hatırası bizimle birlikte uzun vadede sürer. Şu anda eksiklerimiz var. Büyük bir ihtimalle 10-15 güne tamamlamayı düşünüyoruz. Tamamladıktan sonra aileyi de çağırıp açılışımızı yapacağız” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler