28 Mart 2024, Perşembe

Vekil Yavuz şoför esnafının sorunlarını dinledi

21 Mart 2019, Perşembe 09:23

     


AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığını ziyaret etti. Oda Başkanı Bircan Öter, acil olarak çözümlenmesi gereken sorunları vekil Yavuz ile paylaştı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığını ziyaret etti. Yavuz'a Cumhur İttifakı AK Partili Çine Belediye Başkan Adayı Celal Özden, Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üye Adayları, AK Partili ve MHP'li temsilcilerde katıldı. Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, vekil Yavuz ile şoför esnafının sorunları ve eksikliklerini konuştu. Başkan Öter, 20 koltuk ve üzerine D 2 belgesi verilmesini talep ederken, öğrenci servis araçlarındaki yaş kısıtlamasının 12'den 19'a çıkarılmasını da istedi. TÜVTÜRK araç muayene istasyonunun ilçede vermiş olduğu hizmetin yeterli olmadığını belirten Başkan Öter, TÜVTÜRK'ün Çine'de ayda 8 gün hizmet vermesinin ise yeterli olacağını ifade etti. Başkan Öter ayrıca öğrenci servis ihale komisyonlarında Oda temsilcilerinin de bulunmasının daha verimli olacağını aktarırken, şoförlerin en büyük sorunlarının başında ise günü birlik sigorta yapılamamasının olduğunu ve acil işi çıkan aracını bir başka şoföre devreden araç sahiplerinin cezalara maruz kaldığını bu sorunun giderilebilmesi için günü birlik anlık sigorta yapılabilmesi gerektiğini iletti. Başkan Öter okul taşıtları rehber personel için düzenlenecek eğitim programlarına giriş koşullarında en az lise mezunu şartı aranmakta olduğunu bu şartında ilköğretim seviyesine çekilmesinin önem arz ettiğini belirtti.

 

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz'a talep ve sorunlarını rahatça iletebildiklerini belirterek teşekkür etti. Vekil Yavuz, kendisine iletilen sorun ve taleplerin gerekli mercilere iletilmesini sağlayarak çözüme kavuşması için takipçisi olacaklarını ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler