19 Nisan 2024, Cuma

Kendi yolunu kendi yapan vatandaş isyan etti

21 Ocak 2019, Pazartesi 18:46

     


Çine'nin Sarnıç Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Sever, 15 yıl önce kendi imkanlarıyla yaptığı yolun belediye çalışmaları sebebiyle bozularak kullanılamaz hale geldiğini söylüyor. Yolun bir an önce düzeltilmesini istiyor.

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

Çine'nin Sarnıç Mahallesinde yaşayan 57 yaşındaki Mustafa Sever, bundan 15 yıl önce evine ulaşımı sağlayan yola kendi imkanlarıyla maden taşı döktüğünü ve bu sayede yolu daha kullanışlı hale getirdiğini söyledi. Zaman zaman bozulan yolu yine kendi imkanlarıyla onardığını belirten Sever, belediyenin mahalle merkezindeki tatlı su çeşmesine su ulaştırmak için yolun ortasından su borusu geçirdiğini bu çalışma esnasında da yollarının bozulduğunu söyleyerek duruma isyan etti.

"LASTİKLER KABAK OLDU"

Kendi imkanlarıyla düzenlediği yolun boru çalışmasıyla bozulduğunu ve yağan yağmurların etkisiyle balçığa dönüştüğünü ifade eden Mustafa Sever, "15 yıl önce bu yola maden taşı döşedim. Ara sıra bozulan yerlerini yeri geldi işçi tuttum onardım. Bu kış ayında yetkililer geldi tatlı su çeşmesine su götürmek için yolun tam da ortasından boru döşedi. Dedim ki kenardan döşeyin, yolu bozmayın. Beni dinlemediler. 15 yıldır yolumuzu sorunsuz kullanırken şimdi kullanamaz hale geldik. Yol yine balçığa dönüştü. Yolu düzelteceğiz diye sağa sola toprak kaydıra kaydıra beton kısmı da kalmadı. Her yer çamur, evimize ulaşamıyoruz. Bozuk yol araçlarımızın lastiklerini de yedi. Lastikler kabak oldu." diye konuştu.

"BU YOLU KİM YAPACAK?"

Yolun bir an önce düzeltilmesini isteyen Mustafa Sever, "Kendi imkanlarımla yapmış olduğum yolumu yine eskiden olduğu gibi düzgün hale getirsinler bana yeter. Parke taşı falan istemiyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye yetkililerine müracaat ediyoruz onlar diyor ki sizin yolu Çine Belediyesi yapacak. Çine Belediyesi'ne müracaat ediyoruz onlar diyor ki sizin yolu Aydın Büyükşehir Belediyesi yapacak. Bu yolu kim yapacak?" dedi.

EKİPLER YOĞUN ÇABA SARF ETTİKLERİNİ BİLDİRDİ

Çine Belediye ekipleri ilçeye yağan yağmurlarla birçok yerde yol sıkıntısı baş gösterdiğini ve bu sıkıntıların giderilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler