29 Mart 2024, Cuma

Yok böyle yetenek!

20 Kasım 2019, Çarşamba 18:02

     


Çine'de yaşayan Hüseyin Özkan İlkokulu öğrencisi 6 yaşındaki Enes Dündar, henüz çok küçük olmasına rağmen bilgeliği ile hem şaşırttı, hem takdir topladı. Coğrafya bilgisi ile eğitimcilere taş çıkartan minik Dündar, tüm ülkeler hakkında bilgi ve donanıma sahip.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'de yaşayan Dündar ailesinin minik ferdi 6 yaşındaki Enes Dündar, henüz çok küçük olmasına rağmen coğrafya ve uzay bilgisi ile dikkatleri üzerine çekti. Minik Dündar, gösterilen her bayrağın hangi ülkeye ait olduğunu bilirken ayrıca ülkelerin başkentlerini ve hangi kıtada olduklarını da söyleyebiliyor. 4 yaşından bu yana internette özgür iradesi ile bilgiler edinen ve bu bilgileri asla unutmayarak sürekli bilgilerin üzerine farklı bilgiler edinen Dündar uzaydaki gezegenlerin adlarını tek tek sayarken ayrıca hangi gezegenin ne gibi farklı özelliklere sahip olduklarını da söyleyebiliyor. İngilizce de bilen Dündar, büyüyünce astronot olmak istiyor.

 

"BU ÇOCUKLARIMIZA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

Oğlunun üstün zekası ile gurur duyan baba Tolga Dündar, "Oğlum Enes 4 yaşından bu yana coğrafyaya merak saldı. Ülkeler ve coğrafi özelliklerini biliyor, uzay bilimi araştırıyor. Öğrenme yeteneği çok güçlü. Bir öğrendiğini asla unutmuyor. Üstün zekalı bir çocuk. Şuan birinci sınıfa gidiyor ancak okuma ve yazmayı 3 yaşında öğrendi. İnşallah vatana millete hayırlı bir evlat olur. Tek temennim bu. Devlet yetkilileri bu gibi evlatlarımıza sahip çıkmalı. Türk milleti olarak muhasır medeniyetler seviyesini ulaşmamız için böyle dahi çocuklarımıza çok ihtiyacımız var" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)

VİDEO LİNK: https://youtu.be/jIuISLSnwnk 







 
Son Eklenen Haberler