19 Nisan 2024, Cuma

Sezonun ilk güreşi heyecanlı geçti

20 Kasım 2016, Pazar 15:10

     


Karpuzlu Belediyesi tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen sezonun ilk deve güreşi heyecanlı geçti. Kuraklığın etkisi kızışmayıp inadı tutan develer urgancılara zor anlar yaşatırken, sezonun ilk güreşinde yaklaşık 60 çift deve güreşti. Güreşler öncesi festival arenasına çıkan protokol üyeleri de harmandalı oynadı.

Karpuzlu'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Alinda Kültür Sanat ve Turizm Festivali ile 3. Deve Güreşi Festivali, binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Sabah saatlerinde belediye meydanında bando ile karşılanan develer, belediye bandosu eşliğinde ve protokol üyeleri ile birlikte arenaya kadar yürüdü. Karpuzlu Arenası'nda Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan ve tertip komitesinin ev sahipliğinde başlayan güreşlere Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yaklaşık 120 pehlivan deve iştirak etti. Protokol üyelerinin arenada harmandalı oynamasının ardından sahaya çıkan develer, 2016-2017 sezonunun ilk güreşinde kozlarını paylaştı. Güreşlere katılan birbirinden ünlü pehlivan develerin kimisi arenaya sığmayıp kaçınca, izleyiciler korku dolu anlar yaşadı. Bazı develer de güreşe katılmak istemeyince urgancılar ve develerin sahipleri develerini güreşe ikna etmeye çalıştı. Renkli geçen güreşlerde dereceye giren develerin sahiplerine şilt takdim edildi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAĞIZ”

Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri güreşlerin bundan sonra geleneksel olarak devam edeceğini söyledi. Karpuzlu olarak kültürel etkinliklere de büyük önem verdiklerini ifade eden Ozan, "Tarih, kültür ve medeniyetlere aktarmak için bir süreç olduğu gibi aynı zamanda milletleri bir araya getirmek gibi bir özelliğe sahiptir. İlçemizin tarihi olan Alinda Antik Kentini canlandırmak, ilçemizin kültürel değerlerin yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bu tür etkinliklere devem edeceğiz" dedi.

Karpuzlu Arenası’nda gerçekleşen güreşlere Karpuzlu Kaymakamı Ömer Faruk Güngen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın ve Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Necip Saraç, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler