19 Nisan 2024, Cuma

Çine'ye külliye gibi hükümet konağı

20 Eylül 2016, Salı 10:07

     


İçişleri Bakanlığı tarafından 2017 Yatırım Programı'na alınan Çine Hükümet Konağı projesinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne benzer bir yapıda inşa edileceği öğrenildi.

 

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Kaymakamı Özkan Demir'i ziyaretinde Çine Hükümet Konağı'nın yenilenme projesi hakkında bilgi aldı. Çine Kaymakamı Özkan Demir, yeni hükümet konağı projesinin İçişleri Bakanlığı tarafından 2017 Yatırım Programı'na alındığını ifade ederken yeni Çine Hükümet Konağı projesi için 3 farklı tercihlerinin olduğunu söyledi. Özkan Demir, yeni konağın yapı itibari ile her biri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne benzetilen Diyarbakır Bismil Hükümet Konağı, Yozgat Valiliği Hükümet Konağı ya da Gaziantep Valiliği Nurdağı Hükümet Konağı mimari şekillerinden birisini tercih edeceklerini ifade etti.

 

3 KAT DAHA BÜYÜK OLACAK

Çine Kaymakamı Özkan Demir, yeni yapılacak olan hükümet konağının şu an hizmet veren konağın kullanım alanı bakımından 3 kat daha büyük olacağıni ifade ederken konakta binada hizmet verecek kurumların geniş alanlarda çalışma imkanı bulabileceğini belirtti.

 

48 YILDIR HİZMET VERİYOR

28 Kasım 2013 yılında elektrik panosundan çıkan yangında 48 yıldır hizmet veren Çine Hükümet Konağı’nın iç yapısı hasar görmüş, 2013 yılında Çine Kaymakamı Özkan Demir'in çabası ile tadilattan geçirilse de binanın günün ihtiyaçlarına cevap verememesi, yeni bir hükümet konağı ihtiyacını gündeme taşımıştı. Çine Hükümet Konağı içerisinde bulunan adliye, yetersiz koşulları ve darlığı nedeniyle personeline ve Çinelilere sıkıntı yaşatıyordu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler