19 Nisan 2024, Cuma

Kuraklıktan nasibini aldı

20 Ağustos 2014, Çarşamba 16:44

     


Çine'de geçtiğimiz kış aylarında sadece bir kez kar yağışı gerçekleşen Madran Dağı'ndaki tatlı su pınarları da bu yıl ülke genelinde yaşanan kuraklıktan nasibini aldı. Kuraklığa bağlı olarak, Çine'nin çeşitli mahallerindeki tatlı su çeşmelerinde su akışı azaldı.

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, de tatlı su çeşmelerindeki su akış hızındaki azalmanın kuraklık nedeniyle doğrudan bağlantılı olduğunu dile getirdi. Temizlik ve benzeri işlerinde şebeke suyunu kullanan ancak, içme suyu olarak ise Madran Dağı'nın doğal su kaynaklarından gelen tatlı suyu tercih eden ilçe halkı, ilçenin farklı noktalarında bulunan tatlı su çeşmelerinde sıra beklemekten şikayet etse de, tatlı su içebildiği için şansı olduğunu düşünüyor.

 

ŞEBEKE SUYUNU UNUTTUK AMA...

Madran suyunun Çineliler için vazgeçilmez olduğunu söyleyen Mithat Gülmüş, "Geçmişte tazyikli akan su şimdilerde az akıyor. Ama olsun, buna da şükür. Gece saatlerinde bile tatlı su çeşmelerinde uzun kuyruklar oluyor. Çineliler, şebeke suyu içmeyi unuttu. Fakat arada bir de olsa, şebeke suyu içmek gerekiyor. Çünkü Madran suyunun içinde kireç yok ve insan vücudunun kirece de ihtiyacı var" dedi.

 

Vatandaşlar, önümüzdeki günlerde kuraklıktan nasibini alan Madran Dağı'ndaki tatlı su kaynaklarındaki su oranının yağmur yağmadıkça daha da azalacağını düşünüyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler