25 Nisan 2024, Perşembe

Çine'de karanlığa gömüldüler

20 Temmuz 2016, Çarşamba 09:53

     


Çine'nin Şevketiye Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, çevrelerinde bulunan birbirine yakın dört sokak lambasının arıza yapmasıyla karanlıkta kaldı. Mahalle sakinleri, lambaların bir aydır arızalı olduğunu iddia ederek, yetkililere defalarca ihbarda bulunmalarına rağmen arızanın giderilmemesine isyan etti.

Çine'de Şevketiye Mahallesi, 228. sokak sakini Mehmet Ünal (55), sokakta bulunan 4 aydınlatma lambasının bir aydır yanmadığını söyledi. Lambalar arızalandığında AYDEM arıza ihbar hattını arayarak arıza hakkında bilgi verdiğini belirten Ünal, "Akşam saatlerinde lambalar arızalınca ihbarda bulundum. Arızayı kayıt altına aldılar. Bir süre geçmesine rağmen arızanın giderilmemesi ile birlikte bu kez AYDEM Denizli Merkez yetkililerini aradım. Yine bir süre geçtikten sonra AYDEM Aydın İl Müdürlüğü'nü aradım. Buradaki bir görevli bana arızanın giderilmiş göründüğünü söyledi ve şaşırdım. Son olarak AYDEM Çine Müdürü ile görüştüm. Müdür de ellerinde malzeme olmadığını, malzeme gelince arızayı gidereceklerini ifade etti. Biz bir aydır burada mağduruz. Bizim verdiğimiz elektrik paraları nereye gidiyor, ben anlamadım" sözleriyle isyan etti.

Sokak sakinlerinden 85 yaşındaki Mehmet Taşkın ise akşamları yürüme engelli hanımı Ayşe Taşkın ile sokağa çıkarak vakit geçirdiklerini ifade ederek, karanlığa gömülen sokağa çıkamadıklarına yakındı. Taşkın, yetkililere 'Allah rızası için şu lambalarımızı yapıversinler. Ben vereyim parasını şu lambaların yenisini alsınlar" diye sitem etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler