24 Nisan 2024, Çarşamba

Kaydıraklar elektrik deposu gibi

20 Mayıs 2016, Cuma 13:44

     


Çine Kalabak Parkı'nda bulunan kaydırakların plastik olması, çocukların statik elektrik üretmesine neden oluyor. Kaydıraktan kayan çocuklar birisine değdiğinde ise elektriklenme meydana geliyor. Anne babalar, buna bir çözüm bulunmasını istiyor.

 

Ham petrolün işlenmesinden sonra kalan malzemelerden elde edilen plastiklerden yapılan kaydıraklar, ailelerin korkulu rüyası oldu. Çine Kalabak Parkı'nda çocukları plastik kaydırak kullananlar, düşmemesi için çocuklarını her kucaklarına aldıklarında elektriklenmeye maruz kalıyor. Çocuklar plastik kaydıraktan aşağı doğru kaymaya başladığında plastik kaydırak yüzeyi boyunca statik elektrik oluşuyor. Paslanmaz çelik kaydıraklarda aynı sorun yaşanmıyor.

 

Çine Kalabak Parkı’na oğlu Mehmet Efe ve kızı Ömür’ü eğlenmeleri için sürekli getirdiğini söyleyen Ali Öztürk (40), plastik kaydıraklardan kayan çocuklarına her dokunduğunda kendisini elektrik çarptığını ve hafif de olsa bu çarpmanın acı vermesinin yanı sıra huzur bozucu bir durum olduğunu söyledi. Parka ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiğini ve kaydıraktan çocukları kayan herkesin elektrik çarpmasına maruz kaldığını, bu durumdan şikayetçi olduklarını ifade eden Öztürk, bazen elektrik çarpması yüzünden çocukları tutamayanlar olduğunu ve çocukların bu yüzden yere düştüğünü söyledi. Öztürk, yetkililerden bu sorunun giderilmesi için yardım istedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler