19 Nisan 2024, Cuma

Çine Ovası’nda 66,8 bin dekar arazi modern borulu sistem ile sulanacak

20 Nisan 2022, Çarşamba 10:23

     


Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Çine Sulaması 2. Kısım inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Modern borulu sistem ile 2022 yılı içerisinde 20 bin dekar tarım arazisinin sulamaya açılması, projenin tamamlanması ile birlikte 66 bin 800 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacağı ifade edildi.

 

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunduğu belirtildi.

 

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı yazılı açıklamada; “Aydın’ın Çine Ovası’nı modern borulu sistem ile sulama imkanı sağlayacak olan Çine Sulaması 2. Kısım inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Devam eden çalışmalar kapsamında Çine Ovası’nda boru montaj çalışmaları devam etmekte olup, 2022 yılı içerisinde 20 bin dekar tarım arazisinin sulamaya açılması hedeflenmektedir. Projenin tamamlanması ile birlikte Çine Ovası’nda bulunan 66 bin 800 dekar zirai arazinin modern borulu sistem ile sulanması sağlanacak olup, Çine Sulaması modern sulama sistemi sayesinde bölgede ürün desenini çeşitlendirip tarımda verimi artırırken, çiftçi gelirlerinde de doğrudan ve dolaylı artış sağlanacaktır. Ayrıca dekar başına 2 bin 600 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 173 milyon 680 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler