25 Nisan 2024, Perşembe

Öter: Motosiklet yüzünden çok can kaybettik, başka canlar kaybetmek istemiyoruz

19 Ekim 2016, Çarşamba 09:03

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bircan Öter, “Motosiklet yüzünden çok can kaybettik, başka canlar kaybetmek istemiyoruz” dedi.

 

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ın Çine ziyareti sırasında kendisine iletilen şikayet üzerine verdiği, 'Plakasız, belgesiz ve standartlara uymayan motosikletlerle ilgili işlem yapılması' talimatının ve akabinde gerçekleştirilen motosiklet operasyonunun yerinde olduğunu söyleyen Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bircan Öter, “Hiç kimse motosiklet üzerinde hayatını kazanmıyor. Geleceğimiz, motosiklet üzerinde yaşama bağlı değil. Motosiklet sürmek isteyen sürücülerin en az 17 yaşını doldurmaları gerekiyor. 17 yaşını geçen bir kişi motosiklete binecek ise ehliyetini yani yetki belgesini alması, motosikletinin tescilini yaptırması, trafik kurallarına uyması ve kaskını takması gerekiyor. Bunları yaptıktan sonra motosiklete binmesinde bir sakınca yok. Motosiklet, işimizden, canımızdan önemli değil. İlçemizdeki gençlerimiz veya esnafımızın motosiklete olan tutkusu ve bağlılığı tabiî ki bizleri rahatsız etmiyor. Ama onların can ve mal güvenli tehlike altında ise o zaman rahatsız eder. Çine’de motosiklet yüzünde çok can kaybettik. Daha nice canlar kaybetmek istemiyoruz. Motosikleti kurallarına göre kullanırsak hiçbir sıkıntı yok'' dedi.

 

''TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA''

Vali Koçak'ın talimatından sonra esnafın iş yerine giderken kullandığı plakasız motosikletlerin de toplanmasına tepki gösteren Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar'ın, “Çapulcuların ceremesini sade vatandaş çekiyor” sözlerini de eleştiren Öter, ''Çine Esnaf Odası Başkanımız Metin Uyar’ın açıklaması talihsiz bir açıklama olmuş. Metin Uyar'ın neyi düşünerek böyle bir açıklama yaptığını anlamış değilim. Açıklamasının yanlış bir algıya neden olma ihtimali var. Yerinde bir açıklama değil. Motosikletle ilgili kullanılan yanlış ifadeler, gençlerimizin motosiklet özentisini kontrolsüz bir şekilde arttırmaktadır. Ayrıca emniyet personeli, suçsuz kimseye de ceza kesmiyor” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler