29 Mart 2024, Cuma

Şoför esnafı dertli

19 Eylül 2018, Çarşamba 14:14

     


Çine'de faaliyet gösteren minibüs şoförleri, tarım, balıkçılık ve inşaat işlerinde uygulanan günü birlik sigorta bildiriminden faydalanmak istediklerini belirtirken yetkilileri bu konuda göreve davet etti.

 

Çine Akçaova Birlik Minibüs Kooperatifi Başkanı Şeref Yavuz (40), tüm birlik minibüs şoförleri olarak tarım, balıkçılık ve inşaat işlerinde uygulanan günü birlik sigorta bildiriminden faydalanmak istediklerini ifade etti. Başkan Yavuz, minibüs şoförlerinin ani gelişen günlük işler nedeniyle sıkça araçlarını bir başka şoföre emanet etmek zorunda kaldıklarını ve emanet şoförler nedeniyle kaçak işçi çalıştırmaktan dolayı cezaya maruz kaldıklarını söyledi.

 

15 DAKİKA YÜZÜNDEN 11 BİN CEZA YEDİ

Ekmek teknelerinin minibüsler olduğunu ve sırası geldiğinde mecburen minibüslerinin sefere çıkmak durumunda kaldığını söyleyen Yavuz, "Biz birlik şoförlerinin en büyük sıkıntısı emanet ettiğimiz şoförlerden dolayı bize kesilen cezalar. Bazı zamanlar çok acil işlerimiz çıkabiliyor ve biz sırası gelen minibüsümüzü yine aynı bizim gibi vergisini ödeyen şoförlük mesleğini icra eden arkadaşlarımıza emanet ediyoruz. Ancak emanet ettiğimiz arkadaşlarımız kaçak işçi statüsünde göründüğü için bize cezalar geliyor. Bana 15 dakika yüzünden SGK'dan 11 bin 950 lira para cezası geldi. Ben aracımı sigortasız birine vermedim, onun da tüm evrakları var, şoför arkadaşımız. Uyarı olmadan direk gelen bu para cezasını ben bir yılda anca çıkartabilirim. Bütün ekonomik dengim alt üst oldu. Bizlerde tarım, balıkçılık ve inşaat işlerinde uygulanan günü birlik sigorta bildiriminden faydalanmak istiyoruz" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler