23 Nisan 2024, Salı

Çine, Gazi'leri unutmadı

19 Eylül 2018, Çarşamba 12:58

     


19 Eylül Gaziler Günü, Çine'de de kutlandı. Çine Hükümet Meydanında gerçekleştirilen törene gaziler ve vatandaşlarda katıldı. 

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen 19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı Hükümet Meydanında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, gaziler, şehit yakınları, kolluk kuvvetleri, kamu kurum kuruluş, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı. Öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu. Çine Kaymakamlığı ve Çine Belediyesine ait çelenkler Atatürk Büstü önüne bırakıldı. 

 

"GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN"

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokul öğretmeni Zeki Bayram yaptı. Öğretmen Bayram, şunları söyledi: Sakarya Meydan Muhaberesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü mareşallik ve Gazilik unvanı ve bu vesile ile bugün Gaziler Günü olarak addedilmiştir. Gazilerin devlet ve millet nezdindeki önemini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine dalalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım.” Diyerek anlatmaktadır. Ben ülkemizi bir çadır gibi görüyorum, direği şehitlerimiz ve gazilerimiz, örtüsü ise onlardan güç alan Türk ulusudur. Her kim ki bu çadırı yıkmaya yeltenecek olsa; ecdadından haliyle damarındaki asil kandan güç alan bu millet top yekun ona karşı koyacak, bu uğurda gerekirse şehit ve gazi olmayı, sizler gibi bir şeref sayacaktır. Ey şeref abidesi, bir an bile tereddüt etmeden bizler rahat edelim diye nefesini veren şehidim, verecek olan gazim, unutmayınız kalbimizdeki yeriniz apayrı, sizlere imrenen gözlerle bakıyoruz, gözlerinizdeki ışıltı bizleri tarihimizin derin destanlarına alıp götürüyor. Ve yine unutmayınız ki emanetiniz, emanetimizdir. Gözünüz arkada kalmasın, sizlerin sahip çıktığı gibi bizler de sahip çıkacağız ve namerdin elini değdirmeyeceğiz bu vatana. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş olan ve hayatta olup bizi burada onurlandıran kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. (OSMAN YURTTAŞ) 

 

 







 
Son Eklenen Haberler