24 Nisan 2024, Çarşamba

Sahipsiz evlere Ekoköy Projesi

19 Eylül 2016, Pazartesi 10:09

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Kavşit Mahallesi Yayla mevkisinde bulunan sahipsiz 7 yayla evinin Çine Belediyesi'ne verilmesi halinde Ekoköy Projesi'ne dönüştüreceklerini ifade etti.

 

Çine Belediyesi tarafından bir yıl önce hazırlanan Çine Madran Yaylası Ekoköy Projesi hakkında bilgi veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, yer arayışı aşamasında olduklarını ifade ederken daha önce Kavşit Mahalle Muhtarlığı tarafından kiralanarak mahalleye gelir sağlayan 7 yayla evinin Aydın'ın büyükşehir olmasının ardından sahipsiz kaldığını ve bu evlerin Çine Belediyesi'ne geçmesi için mahkemeye başvurduklarını söyledi. Mahkemeden gelecek sevindirici haberi beklediklerini ifade eden Dinçer, evlerin belediyeye verilmesi halinde burada Ekoköy Projesi uygulayacaklarını söyledi.

 

BAŞKAN DİNÇER: MADRAN DAĞINI TURİZME KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Ekoköy Projesi için Kavşit Yaylası'ndaki 7 evin bulunduğu 37 dekar alanın çok uygun olduğunu belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Proje gerçekleştirdiğinde Madran Dağı'nı turizme kazandırmış olacağız. Burada kütükten evler yaparak turistlerin konaklamalarını ve bu bölgeyi daha iyi tanımalarını sağlayacağız. İnsanlar, iyi yaşamak ve iyi beslenmek için de seyahatler yapıyor. Bu insanları inşa edeceğimiz turizm alanıyla bölgemize çekmeyi düşünüyoruz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler