20 Nisan 2024, Cumartesi

Barajda balık bereketi

19 Eylül 2016, Pazartesi 10:05

     


Sulama ve elektrik hizmetinin yanı sıra amatör balıkçılara balık avlama imkanı da sunan Adnan Menderes Barajı, bu yılki balık bolluğu ile amatör avcıların yüzünü güldürdü.

 

Çine Adnan Menderes Barajı, bu yaz balık bolluğu ile amatör balıkçıların yüzünü güldürdü. Barajda bol miktarda bıyıklı, aynalı sazan, çay balığı ve yılan balığı bulunduğunu söyleyen amatör balıkçılar, ''Serpme, ırıp ve ağ kullanmıyoruz. Sadece olta ile avlanıyoruz. Kısmetimiz de hiç boş çıkmıyor'' dediler.

 

ADNAN MENDERES AVCILARI ELİ BOŞ GÖNDERMİYOR

Avlama yasağının olmadığı dönemlerde Çine Adnan Menderes Barajı'na amatörce olta attığını söyleyen Çineli Gökhan Özpala, "Yasağın olmadığı dönemlerde arkadaşlarımız ile birlikte çevredeki barajlarda balık avlıyoruz. Çine'deki Adnan Menderes, Topçam ve Kavşit barajları ile Yatağan'daki Geyik Barajı'na da gidiyoruz. 2010 yılında hizmete açılan Çine Adnan Menderes Barajı, diğerlerine oranla bizlere daha bereketli geliyor. Çine Çayı üzerinde bulunması ve geniş havzaya sahip olması, balık bolluğunun en önemli sebebini oluşturuyor. Ayrıca Topçam Barajı balıkçılara kiralandığı için ağ ile avcılık yapılıyor. Bu yüzden oradan eli boş dönebiliyoruz. Çine Adnan Menderes Barajı'na gittiğimizde ise balıkla dönüyoruz'' dedi.

Çine Çayı üzerine kurulan baraj, silindirle sıkıştırılmış beton yöntemiyle yapıldı. Yükseklik açısından dünyada 5’inci ve Avrupa’da birinci sırada yer alıyor. 2010 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. 47.20 MW gücüyle yıllık 118 GWh elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip. 22 bin 358 hektar alanın su ihtiyacını karşılayacak, 9 bin hektar araziyi taşkınlardan koruyacak şekilde inşa edildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler