26 Nisan 2024, Cuma

Şarlan ile aynı kaderi paylaşıyor

19 Ağustos 2016, Cuma 09:27

     


Çine'nin Asar mevkisinde bulunan Milli Egemenlik Parkı, duyarsız vatandaşlar ve bakımsızlık nedeniyle güzelliğine gölge düşen Şarlan Tabiat Parkı ile aynı kaderi paylaşıyor.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun onayı ile 2014 yılında ‘Şarlan Tabiat Parkı’ olarak ilan edilen ve yeşilin her tonunu üzerinde barındıran 370 dekar alanın son hali, piknik yapmak için Şarlan'a giden vatandaşları üzdüğü kadar, Milli Egemenlik Parkı'ndaki duyarsızlık da vicdanları sızlatıyor.

 

Milli Egemenlik Parkı, Şarlan Tabiat Parkı'na göre çevre temizliği bakımından biraz daha iyi bir konumda bulunmasına rağmen, hem çevre kirliliği hem de tuvaletlerin bakımsız hali, parkın piknikçiler tarafından gönül rahatlığı ile kullanılmasına engel oluyor. Parkta tuvaletlerin bakımsızlığının yanı sıra lavabolardan da su akmıyor.

Vatandaşlar, bir an önce tuvaletlerin temizlenmesini ve parkın genel bakıma alınmasını isterken, doğal görünümü ile Çine'nin en güzel yeşil alanlarından olan Milli Egemenlik Parkı'na gelen kişilerin de titiz ve duyarlı davranmalarını istedi. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler