25 Nisan 2024, Perşembe

Korku ve tehlike giderek artıyor

19 Ağustos 2016, Cuma 14:19

     


Çine Altınova Mahallesi’ndeki çayın kenarındaki evlerde yaşayan vatandaşlar, çayda temizleme ve yatak ıslahı yapılmadığı için evlerinde yıkılma tehlikesi olduğunu ve korku içinde yaşadıklarını söylediler. Devlet Su İşleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bir yıl önce bölgede inceleme yapmalarına rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını söyleyen vatandaşlar, ''Bir gün suya kapılıp gitmeden önlem alınmasını istiyoruz'' dediler.

Altınova Mahallesi’nden geçen çay, hemen kenarında bulunan evleri tehdit etmeye başladı. Çayın suyunun temelleri aşındırdığını ve evlerde çatlaklar oluşturduğunu söyleyen vatandaşlar, aşırı yağışların evlerdeki hasarın büyümesine neden olduğunu ifade ederken, tehlikenin her geçen gün arttığını söylediler. Her an yıkılabilecek evlerde yaşayan vatandaşlar, çayın temizlenmesi ve yatak ıslahı için Devlet Su İşleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkililerine mağduriyetlerini bildirdiklerini ancak her iki kurum yetkililerinin, çayda ve duvarlarında çatlaklar oluşan evlerde inceleme yapmalarına rağmen sorunun çözümü için adım atmadıklarını öne sürdüler. Çay içerisinde biriken çöp ve atıklar çoğalmaya devam ederken, yaklaşık bir sene önce yetkilileri uyardıklarını belirten vatandaşlar, tehlikenin boyutunun gün geçtikçe daha da büyüdüğünü söylediler.

HAYRİYE NİNENİN İSYANI SÜRÜYOR

2015 yılı kış ayları içerisinde yağan şiddetli yağmurlar nedeniyle Hayriye Alkan'a ait (67) bahçe, çaydan taşan sular ile adeta göle dönmüş ve bahçe duvarı yıkılmıştı. Alkan, yetkililere, "Bir gün bu evler başımıza yıkılmasın diye Allah'a dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Biz burada evlerimiz başımıza yıkılacak diye korku içerisinde yaşarken, sizler rahat uyuyabiliyor musunuz?" diyerek isyanını dile getirmişti. Hayriye nine ve komşuları cana ya da mala zarar gelmeden yetkililerin bir an önce harekete geçmesini isterken, korkularının son bulacağı günü bekliyor. (GÜLSER BAŞKURT)

 







 
Son Eklenen Haberler